Uutiset

Murupolku

väli

 

 

Uutiset

Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun Lavarunosiipi ja Viitapiiri ry toteuttavat ”Runo käy kylään” tapahtuman Etelä-Vuokon kylätalolla

Joensuun Lavarunosiipi ja Viitapiiri ry toteuttavat ”Runo käy kylään” tapahtuman Etelä-Vuokon kylätalolla

Joensuun Lavarunosiipi ja Viitapiiri ry toteuttavat ”Runo käy kylään” tapahtuman lauantaina 18.11.2023 kello 16.00 Etelä-Vuokon kylätalolla. Tapahtuman järjestelyissä ovat mukana myös Juuan kulttuuripalvelut ja Vuokon Eteläinen kyläseura.

Illan ohjelmisto on todella monipuolinen. Näyttelijä ja lavarunoilija Jukka Moskuvaara yhdistää voimansa kansanmuusikko-näyttelijä Mammu Koskelon kanssa. He esittävät Moskuvaaran tekstejä Koskelon musiikkiin yhdistettynä. Esitys pohtii työntekoa ja elämisen ihanuutta.

Joensuulainen lavarunoilija ja kirjailija Hanna Rentola esittää otteita Laivakirja-romaanistaan ja valikoiman rakastetuimmista lavarunoistaan. Kasper Salonen on Espoon Lippajärvellä asuva tunnettu lavarunoilija, kirjailija ja kääntäjä. Salosen ohjelmistossa kuullaan muun muassa shamanistisia matkoja ja loitsuja.

Karhusuo on kirjailija-muusikko Vuokko Sajaniemen sooloprojektista syntynyt pohjoiskarjalainen nykykansanmusiikkiyhtye. Karhusuon tarinoissa tutkitaan maailmaa ja ihmistä itäisestä mielenmaisemasta käsin, rajan yli kurkottaen. Yhtyeen musiikki luo tilan, jossa mennyt yhdistyy nykypäivään, karjalaisuus maailmankansalaisuuteen, sanataide improvisaatioon. Sajaniemen lisäksi yhtyeessä vaikuttavat Sipo Herva, Jari Lappalainen ja Aino Öhman.

Illan aikana on myös runokaraoke, jossa jokaisen halukkaan on mahdollisuus lausua omia tai muiden runoilijoiden tekstejä.
Ilta tulee olemaan ikimuistettava. Tapahtumaan on vapaa pääsy.


Lisätiedot:
Tapahtuman tuottaja
Jukka Moskuvaara
moskuvaara@gmail.com
041 545 33 35

 

Elä ihmeessä, tule Juukaan! -video

Kunnanjohtaja Henri Tanskanen istuu Hedwigin Helmi kahvilassa ja katsoo ulos ikkunasta

 

Meidän Pohjois-Karjala 300 vuotta


Pohjois-Karjala täyttää tänä vuonna 300 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi maakuntaliitto tekee videot jokaisesta Pohjois-Karjalan kunnasta. Huhtikuussa julkaistiin Juuan video, jossa puheenvuoron saa kunnanjohtaja Henri Tanskanen. Kuvassa on linkki, jota painamalla pääset katsomaan videon Pohjois-Karjalan youtube -kanavalla (video avautuu uuteen välilehteen).