Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

angle-left Koli-Ahmovaara osayleiskaava 2040+ sekä Kolin vaikutusalueen strateginen yleiskaava 2040+ kaavaluonnokset nähtäville Juuassa ja Lieksassa

Koli-Ahmovaara osayleiskaava 2040+ sekä Kolin vaikutusalueen strateginen yleiskaava 2040+ kaavaluonnokset nähtäville Juuassa ja Lieksassa

Juuan kunnan ja Lieksan kaupungin yhteistyössä laatimat Koli-Ahmovaara osayleiskaava sekä laajempi Kolin strateginen yleiskaava ovat edenneet luonnosvaiheeseen. Lieksan kaupunginhallitus päätti asiasta kokouksessaan 15.2.2021. Juuassa kaavaluonnokset ovat kunnanhallituksen käsittelyssä maanantaina 22.2.

Laadittavista kaavoista Koli-Ahmovaara-osayleiskaava toteuttaa käytännön tasolla Kolin iso kuva 2050 -asiakirjan tavoitteita ja sitä tarkentavaa Kolin matkailuvisio 2050 esittämiä rakentamisen ja muun maankäytön tavoitteita sekä muun muassa esitettyjä toteutuksen ajoituksia. Kaavoituksella on muun muassa on varattu riittävät maa-alueet rakentamiselle aluekohtaisesti niin, että kaava mahdollistaa esimerkiksi matkailuun liittyvien 25 000 vuodepaikan muodostamisen Koli–Ahmovaaran alueelle. Lisäksi kaavassa on huomioitu alueelle tarpeellinen asuminen, yritystoiminta, työpaikat sekä palvelut.

Koli-Ahmovaara osayleiskaava tulee syrjäyttämään kaikki muut alueen oikeusvaikutteiset yleiskaavat. Koli-Ahmovaara osayleiskaava kattaa Kolin ja Ahmovaaran ydinalueet. Strateginen yleiskaava puolestaan laaditaan Koli–Ahmovaara osayleiskaava-alueelta lähtien ulottuen Kolin iso kuva 2050 -selvityksen matkailusolmujen alueille (Napakallio, Nunnanlahti, Paalasmaa ja Vuonislahti).

Molemmat kaavat ovat nähtävillä 25.2.–29.3.2021 välisenä aikana Lieksassa kaupungintalon ilmoitustaululla ja asiakaspalvelupisteessä (Pielisentie 3, Lieksa) sekä Kolin seurojentalolla (Merilänrannantie 4c, Koli). Juuan alueella edellä kaavaluonnokset ovat esillä Juuan kunnantalolla (Poikolantie 1, Juuka (2. krs) ja Ahmovaaran monikäyttötalolla (Kolintie 29, Ahmovaara).

 

Sähköisesti kaava-aineistot ovat nähtävillä osoitteissa:

www.lieksa.fi/laadinnassa-olevat-kaavat ja www.juuka.fi/vireilla-olevat-kaavat

 

Nähtävilläoloaikana virallista kaavapalautetta voi jättää sähköisesti kuntien kirjaamoihin: kirjaamo@lieksa.fi ja kirjaamo@juuka.fi.

 

Kaavoihin liittyvät yleisötilaisuudet 4.3.2021

Kaavoihin liittyvät Juuan ja Lieksan yhteiset yleisötilaisuudet pidetään Ahmovaarassa ja Kolilla torstaina 4.3. Yleisötilaisuuksien sijaintipaikoista ja tarkemmista ajankohdista ilmoitetaan myöhemmin. Tilaisuuksiin tulee ilmoittautua etukäteen yleisötilaisuuksia koskevan henkilömäärärajoituksen vuoksi. Ajankohdista ja ilmoittautumisohjeista tiedotetaan paikallislehdissä ja molempien kuntien verkkosivuilla.

Lisätietoja:

Elä ihmeessä, tule Juukaan! -video

Kunnanjohtaja Henri Tanskanen istuu Hedwigin Helmi kahvilassa ja katsoo ulos ikkunasta

Meidän Pohjois-Karjala 300.
Pohjois-Karjala täyttää tänä vuonna 300 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi maakuntaliitto tekee videot jokaisesta Pohjois-Karjalan kunnasta. Huhtikuussa julkaistiin Juuan video, jossa puheenvuoron saa kunnanjohtaja Henri Tanskanen. Kuvassa on linkki, jota painamalla pääset katsomaan videon Pohjois-Karjalan youtube -kanavalla (video avautuu uuteen välilehteen).

InfoGIS Juuka

InfoGIS esittely

Infogis Juuka

Tutustu Juuan alueen Infogis -paikkatietopalveluun, jonka avulla voit etsiä mm. liikuntapaikkoja, matkailuneuvontaa, majoitusta, ravintoloita ja kahviloita, myymälöitä, ohjelmapalveluja, muita palveluja sekä kylätaloja ja metsästysmajoja.

Tutustu Infogis -paikkatietopalveluun tästä.