Uutiset

Murupolku

väli

 

 

Sisältöjulkaisija

angle-left Kunnanhallituksen kokouksessä tänään 12.2.2024

Kunnanhallituksen kokouksessa tänään 12.2.2024

Kunnanhallituksen kokouksessa käsitellään tänään mm. seuraavia asioita

 

Talouden tasapainottamistyön aloittaminen Juuan kunnassa

Juuan kunta on viimeisen kahden vuoden ajan sopeuttanut talouttaan vallitsevaan kuntatalouden tilaan. Talouden tasapainottamistoimien toteutustapana on ollut yhä tiukempi talousarvioraami, ohjeistusten ja investointien arviointi sekä muut toimenpiteet. Kiinteistöstrategiaa on toteutettu ja siten kiinteistöjen käyttökustannukset ovat laskeneet. Juuan kunnan valtionosuudet pienentyvät vuodelle 2024 ja seuraaville vuosille huomattavasti, mikä tarkoittaa sitä, että talouden sopeuttamispaineet jatkuvat.

Juuan kunnan johtoryhmä on kokoontunut toistuvasti talven 2023-2024 millaisia toimenpiteitä kunnanhallitukselle tultaisiin esittämään. Johtoryhmä esittää mm. että käyttötalouteen tulee aiempaa enemmän kiinnittää huomiota. Käyttötaloutta rasittaa erityisesti rakennusten ylläpidosta aiheutuvat kulut. Johtoryhmä suosittelee kiinteistökannan edelleen pienentämistä sekä tilojen tehokkaampaa käyttöä.

Yhteistoimintamenettelyn käynnistämiseen ei johtoryhmän tasolla nähdä välitöntä tarvetta. Johtoryhmä toteaa, että pääasiassa kuntaorganisaatio on ajan tasalla. Johtoryhmä esittää, että yhteistoimintamenettelyn käynnistämistä suositellaan käytettäväksi vasta siinä vaiheessa, kun on osoitettavissa, ettei tulojen ja menojen tarkistamisella saada aikaan tarkoituksenmukaisia ratkaisuja.

 

Kiinteistöjen asettaminen myyntiin: Taitokartano, Kansalaisopisto, Tupaluokka

Juuan kunnanvaltuusto on asettanut kiinteistöstrategian kuntaan vuosille 2019-2028. Kunnanhallitus on noudattanut valtuuston asettamaa kiinteistöstrategiaa ja kiinteistöjen määrää sekä kiinteistöihin liittyviä riskejä on saatu merkittävästi vähenemään viimeisen kolmen vuoden aikana. Juuan kunnan kiinteistöstrategiassa 2019-2028 linjataan, että kunnalla on perustoimintansa toteuttamiseksi terveellisiä, turvallisia, kustannustehokkaita, ympäristönäkökohdat huomioivia ja käyttäjien tarpeisiin vastaavia tiloja, jotka ovat elinkaari- ja energiatehokkaita. Kiinteistöstrategia sisältää katsauksen nykytilaan sekä näkemyksen kymmenen vuoden ajanjaksolle. Ne rakennukset ja kiinteistöt, jotka eivät palvele lakisääteisten perustoimintojen tukemista, pyritään poistamaan kunnan taseesta. Ensisijainen keino on myyminen.

 

Muita esityslistalla olevia asioita

  • Avustusanomus, Pielisen Messut 2024, Pielisen Messuyhdistys ry
  • Pohjois-Karjalan Sähkö Oy:n ja Pohjois-Karjala Energiaholding Oy:n omistajaohjaus koskien Palokin voimalaa
  • Osallistuminen OMA2 -strateginen kumppanuus ja omistajaohjaus ammatillisessa koulutuksessa - verkostohankkeeseen.

 

Elä ihmeessä, tule Juukaan! -video

Kunnanjohtaja Henri Tanskanen istuu Hedwigin Helmi kahvilassa ja katsoo ulos ikkunasta

 

Meidän Pohjois-Karjala 300 vuotta


Pohjois-Karjala täyttää tänä vuonna 300 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi maakuntaliitto tekee videot jokaisesta Pohjois-Karjalan kunnasta. Huhtikuussa julkaistiin Juuan video, jossa puheenvuoron saa kunnanjohtaja Henri Tanskanen. Kuvassa on linkki, jota painamalla pääset katsomaan videon Pohjois-Karjalan youtube -kanavalla (video avautuu uuteen välilehteen).

grafiikka