Uutiset

Murupolku

väli

 

 

Sisältöjulkaisija

angle-left Linja-autohenkilökunnan lakko vaikuttaa laajasti joukkoliikenteen liikennöintiin 1.3.2023 alkaen

Linja-autohenkilökunnan lakko vaikuttaa laajasti joukkoliikenteen liikennöintiin 1.3.2023 alkaen

(Etelä-Savo, Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo) Koskettaa myös Juuan kautta kulkevaa vuoroautoliikennettä.

Auto- ja kuljetusalan ammattiliitto AKT on aloittanut linja-autohenkilökunnan lakon. Lakko alkoi keskiviikkona 1.3. kello 03.00 ja on suunniteltu päättyväksi perjantaina 10.3. kello 03.00.


Lakko koskee Itä-Suomessa Pohjois-Savon ELY-keskuksen hankkiman joukkoliikenteen Kuopion Liikenne Oy:n ja Savonlinja Oy:n liikennöimiä vuoroja. Lakon vaikutukset ovat merkittäviä etenkin Varkauden seudulla sekä Pohjois-Karjalassa laajasti kuntien välisessä liikenteessä. Lakon aikana suurin osa yllä mainittujen yhteysvälien vuoroista jää ajamatta.

Ajantasaisesti päivittyvät vuorot on katsottavissa Ely-keskuksen sivuilta. Talviaikataulut - Joukkis - Itä-Suomen joukkoliikenne - ELY-keskus


Pohjois-Savon ELY-keskus toimii joukkoliikenteen toimivaltaisena viranomaisena Pohjois-Savon, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakuntien alueella lukuun ottamatta Kuopion, Joensuun, Mikkelin ja Savonlinnan kaupunkiseutujen toimivalta-alueita. ELY-keskuksen sopimusliikenne on tyypillisesti seudullista alueen kuntakeskuksista keskuskaupunkiin suuntautuvaa tai kaupunkien välistä liikennettä. Näiden lisäksi erityisesti kaupunkien välillä voi olla markkinaehtoista kaukoliikennettä.

 

Lisätiedot: Pohjois-Savon ELY-keskus

Elä ihmeessä, tule Juukaan! -video

Kunnanjohtaja Henri Tanskanen istuu Hedwigin Helmi kahvilassa ja katsoo ulos ikkunasta

 

Meidän Pohjois-Karjala 300 vuotta


Pohjois-Karjala täyttää tänä vuonna 300 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi maakuntaliitto tekee videot jokaisesta Pohjois-Karjalan kunnasta. Huhtikuussa julkaistiin Juuan video, jossa puheenvuoron saa kunnanjohtaja Henri Tanskanen. Kuvassa on linkki, jota painamalla pääset katsomaan videon Pohjois-Karjalan youtube -kanavalla (video avautuu uuteen välilehteen).

grafiikka