Uutiset

Murupolku

väli

 

 

Sisältöjulkaisija

angle-left Sähkösavukkeiden käyttö on lisääntynyt huomattavasti nuorten keskuudessa

Sähkösavukkeiden käyttö on lisääntynyt huomattavasti nuorten keskuudessa

 

Tiesitkö, että sähkösavukkeiden päivittäinen käyttö on kasvanut niin alueellisesti kun myös valtakunnallisesti?

Esimerkiksi Juuassa 8. ja 9. luokkalaisista entistä useampi käyttää sähkösavukkeita päivittäin. Juuassa sähkösavukkeiden käyttö on myös Pohjois-Karjalaan verrattuna korkeammalla tasolla.

Vuonna 2021 sähkötupakkaa käytti juukalaisista 8. ja 9. luokkalaisista nuorista 6,9% ja vuonna 2023 luku on noussut jo 11,3%:iin.

sähkötupakka

Mikä sähkösavuke oikeastaan on?

Sähkösavuke – tuttavallisemmin vape on laite, joka toimii sähköllä ja sillä höyrystetään säiliössä olevaa nestettä. Sähkösavukkeen höyryssä on useita yhdisteitä, joista on terveydelle haittaa. Sähkösavuke voi sisältää nikotiinia tai olla nikotiiniton – on tutkittu, että nesteiden nikotiinipitoisuuksissa on suurta vaihtelua ja myös nikotiinittomiksi merkityt sähkösavukkeet ovat voineet sisältää nikotiinia.

On hyvä muistaa, että sähkösavukkeet ovat olleet markkinoilla suhteellisen lyhyen ajan, joten pitkäaikaisista vaikutuksista terveydelle ei ole vielä tarkkaa tietoa.

Sähkötupakat voivat ulkoasultaan olla myös houkuttelevia ja tuoksua miellyttävälle. Tämä voi herättää lisääntynyttä kiinnostusta sähkötupakkaan yhä nuorempien parissa. 

 

Lähde: Sähkösavukkeet - EHYT ry

Lisätietoa

Elä ihmeessä, tule Juukaan! -video

Kunnanjohtaja Henri Tanskanen istuu Hedwigin Helmi kahvilassa ja katsoo ulos ikkunasta

 

Meidän Pohjois-Karjala 300 vuotta


Pohjois-Karjala täyttää tänä vuonna 300 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi maakuntaliitto tekee videot jokaisesta Pohjois-Karjalan kunnasta. Huhtikuussa julkaistiin Juuan video, jossa puheenvuoron saa kunnanjohtaja Henri Tanskanen. Kuvassa on linkki, jota painamalla pääset katsomaan videon Pohjois-Karjalan youtube -kanavalla (video avautuu uuteen välilehteen).

grafiikka