Uutiset

Murupolku

väli

 

 

Sisältöjulkaisija

angle-left Tiedote: Vanhan pesulan ympäristöriskit selvitetään Juuassa

Tiedote: Vanhan pesulan ympäristöriskit selvitetään Juuassa

Juuan vanhalla pesulalla tutkitaan maaperää ja pohjavettä kesä-syyskuussa 2024

Juuan vanhan pesulan alueelta otetaan näytteitä pääasiassa kesäkuussa (viikko 25-26) maaperän ja pohjaveden laatua koskevia analyysejä varten. Näytteenotto toteutetaan kaivinkoneella/kairakalustolla ja pohjavesiputkien asennus kairakalustolla, jolloin lähialueella voi kuulua kyseisinä päivinä tästä aiheutuvaa ääntä. Tutkimusten tarkoituksena on selvittää alueen maaperän ja pohjaveden tila sekä arvioida kohteen pilaantuneisuus ja puhdistustarve.

Historiatietojen mukaan alueella on toiminut pesula vuosina 1978-88. Kohteesta ei ole muuta tiedossa olevaa historiatietoa. Kohteessa ei ole tiettävästi aikaisemmin tehty tutkimuksia.

Ympäristöriskien selvittämisestä ovat sopineet Juuan kunta ja Pirkanmaan ELY-keskus. Selvitys on osa Pirkanmaan ELY-keskuksen koordinoimaa valtakunnallista Maaperä kuntoon -ohjelmaa, jonka tarkoituksena on tunnistaa, tutkia ja puhdistaa riskikohteita. Selvitykseen liittyvät tutkimus- ja suunnittelutyöt toteuttaa FCG Oy. Selvitys valmistuu vuoden 2024 aikana.

Lue lisää maaperakuntoon.fi

 

Lisätietoja

Elä ihmeessä, tule Juukaan! -video

Kunnanjohtaja Henri Tanskanen istuu Hedwigin Helmi kahvilassa ja katsoo ulos ikkunasta

 

Meidän Pohjois-Karjala 300 vuotta


Pohjois-Karjala täyttää tänä vuonna 300 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi maakuntaliitto tekee videot jokaisesta Pohjois-Karjalan kunnasta. Huhtikuussa julkaistiin Juuan video, jossa puheenvuoron saa kunnanjohtaja Henri Tanskanen. Kuvassa on linkki, jota painamalla pääset katsomaan videon Pohjois-Karjalan youtube -kanavalla (video avautuu uuteen välilehteen).

grafiikka