Uutiset

Murupolku

väli

 

 

Sisältöjulkaisija

angle-left Vuokon aurinkovoimapuiston esittelytilaisuus järjestettiin Juuan kunnan valtuustosalissa

Vuokon aurinkovoimapuiston esittelytilaisuus järjestettiin Juuan kunnan valtuustosalissa

Maanantaina 19.2.2024 klo 16–18 Juuan kunnan valtuustosalissa järjestettiin Vuokon aurinkopuiston esittelytilaisuus. Tilaisuuteen oli saapunut kiitettävä määrä seuraajia paikan päälle sekä etäyhteydellä. Juuan kunnan edustajana toimiva elinvoimavastaava Antti Asikainen avasi tilaisuuden.

FixSun Solar Finland Oy:n edustajina olivat Mika Kuosmanen, Juha-Pekka Paananen sekä Katriina Kuosmanen sekä kaava-arkkitehti Jukka Haltilahti. Esittelytilaisuuteen oli mahdollisuus osallistua myös Juuan kunnan verkkosivuilla julkaistun Teams-linkin kautta.

Kaavahankkeen ja osallistumis- ja arviointisuunnitelman esittely

Kaavan laatija Jukka Haltilahti kertoi yleisölle kaavoituksen tarkoituksesta, vaiheista ja osallistamisesta. Tämän jälkeen hän esitteli kaava-asiakirjoja ja kaavahanketta sekä sen jatkovaiheita.Haltilahti kertoi, että kaava pyritään aina luomaan nopeasti, mutta ei kuitenkaan kiireellisesti, kunta määrittää aikataulun palautteen mukaan.

Mika Kuosmanen FixSun Solar Finland Oy:ltä esitteli hanketta aluerajauksen ja teknologian osalta. Kuosmanen esitti havainnekuvia vastaavanlaisista aurinkovoimapuistoista. Hän kertoi myös paneeleiden toimivuudesta ja siitä, kuinka ne toimivat erilaisissa olosuhteissa, kuten lumessa. Myös lumen kautta heijastuvan valon kerrottiin olevan hyödynnettävissä.

 

valtuustosali, yleisötilaisuus                  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keskustelu hankkeesta oli aktiivista  

Hankkeen esittelyn jälkeen kuultiin etäyhteyden ja paikallaolijoiden kysymyksiä. Kysymyksiä esitettiin aktiivisesti.

Muun muassa paneeleiden materiaali, rakentaminen ja käyttöikä kiinnostivat kuulijoita. Kuosmanen kertoi paneeleiden olevan nanopinnoitteisia ja käyttöikää niillä on n. 40 vuotta. Hän kertoi, että alueelle tulisi muuntamoiden lisäksi myös pienehköjä huolto- ja valvomorakennuksia ja alue aidattaisiin. Aidan korkeus tulisi olemaan n.  2 m ja se olisi perinteistä suoja-aitaa.

Kaavoittamiseen liittyen oltiin kiinnostuneita myös siitä voiko hankkeesta olla haittaa naapurustolle. Jukka Haltilahti painotti, ettei kaavoitetusta alueesta poiketa ja rakentaminen tapahtuu vain maanomistajan alueella. Alue on kokonaisuudessaan suunniteltu niin, että se kattaa suojaetäisyydet. Myös pohjatöiden tekemisestä keskusteltiin ja Kuosmanen täydensi, että alueelle tehdään maaperätutkimus ja sen pohjalta katsotaan, tarvitaanko salaojituksia.

Myös voimalan veroprosentin määrittämisestä kysyttiin. Veroprosenttia ei kuitenkaan ole vielä määritelty, kertoi Juuan kunnan edustaja Antti Asikainen.  

Katriina Kuosmanen kertoi kiinteistöveron määräytymisestä ja sen kokoluokasta yleisesti. Kiinteistöveron määrä lasketaan maa-alasta, voimalakentän perustuksista ja telineistä sekä niiden rakennuskustannuksista. Kokoluokka 100 t- 200 t € vuosittain.

Kysymysten ja vapaan keskustelun loputtua Juha-Pekka Paananen päätti tilaisuuden kiittämällä kaikkia osallistujia hyvin onnistuneesta illasta.

 

Elä ihmeessä, tule Juukaan! -video

Kunnanjohtaja Henri Tanskanen istuu Hedwigin Helmi kahvilassa ja katsoo ulos ikkunasta

 

Meidän Pohjois-Karjala 300 vuotta


Pohjois-Karjala täyttää tänä vuonna 300 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi maakuntaliitto tekee videot jokaisesta Pohjois-Karjalan kunnasta. Huhtikuussa julkaistiin Juuan video, jossa puheenvuoron saa kunnanjohtaja Henri Tanskanen. Kuvassa on linkki, jota painamalla pääset katsomaan videon Pohjois-Karjalan youtube -kanavalla (video avautuu uuteen välilehteen).

grafiikka