Ajankohtaista

Murupolku

Ajankohtaisia asioita

24.1.2022

Poikolan koulu 6G purkutyömaan info

Katso info uutisista. Vaaratilanteista tai turvallituuspuutteista pyydetään välittömästi ilmoitus Meri Heiskaselle puh/whatsapp 040 104 2602 tai meri.heiskanen@juuka.fi


Ajankohtaisia asioita

 

31.10.2021

Tervehdys Poikolan koululta!

Tässä paikalliset lisäykset alla oleviin yleisiin ohjeistuksiin 1.11.2021 alkaen

Siun soten alueellinen maskisuositus on voimassa lokakuun loppuun.

Ruokailut pysyvät edelleen porrastettuina.

Yläkoululaisten uusi välituntialue on uuden koulun sisäpiha. E-3 ja 4-6 pysyvät entisillä välituntialueillaan. Palloilukenttien käyttäjäluokkia ei enää määritellä.

Oppilaat odottavat edelleen luokka/ryhmäkohtaisissa jonoissa odottamassa lupaa sisälle pääsyyn.

 

Siun soten nettisivuille on lisätty lasten vanhemmille tarkoitettu sivu  https://www.siunsote.fi/ohjeita-lapsiperheille-ja-koululaisille

Myös muita flunssaviruksia on nyt paljon liikkeellä, joten perushygieniaohjeita (käsien pesu ja aivastus/yskiminen nenäliinaan tai sen puuttuessa hihaan jos maskia ei ole) tulee noudattaa kaikkialla.

Yhteistyöterveisin,

Virpi Nevalainen

perusopetuksen rehtori

 

9.10.2021

Uuden Poikolan koulun avajaisviikko

 

Juhlaviikko avataan sunnuntaina 10.10. Juuan kulttuuritoimen tarjoamalla Karaoke Club Juuka ry:n esittämällä musiikkinäytelmällä Lehmä puhemiehenä. Tämä on ensimmäinen tilaisuus, johon koulun ulkopuoliset henkilöt voivat osallistua vapaasti. Ennen juhlaviikkoa luokat ovat tehneet yhteistyönä banderollin, jossa toivotetaan onnea uudelle koululle. Myös kyläkoulut on osallistettu toimintaan mukaan. Maanantaina 11.10. kokoontuu koko koulu yhteiseen aamunavaukseen uuden koulun sisäpihalle. Viikon aikana toteutetaan oppilailta tulleita toiveita. Esimerkiksi maanantaina vietetään elokuvahetkeä oman luokan kesken ja tiistaina katsotaan Mediakurssin oppilaiden tekemä uuden koulun esittelyvideo sekä kyläkoulujen videotervehdykset, jonka jälkeen lopputunti on vapaata chillailua. Oppilaiden toiveiden mukaisesti viikko on juhlan kunniaksi läksytön viikko. Kokeita kuitenkin pidetään vielä ennen lähestyvää lomaa. Keskiviikkona 13.10. osa oppilaista pääsee ihastelemaan Routa Companyn tanssiesitystä ja ruokailussa on jälkiruokana kakkua. Torstaina 14.10. jumpataan aamujumppa luokkiin striimattuna ja iltapäivällä on virallinen pääjuhla kutsuvieraineen. Perjantaina 15.10. ihastellaan lukiolaisten juhlatansseja striimattuna ja e-6. luokkien oppilailla on vielä lomalle lähtö -kävely Kokkokalliolla. Juhlaviikon jälkeen alkaakin odotettu syysloma ja kouluun palataan taas virkistyneenä loman jälkeen.

 

Koulun juhlaviikolla noudatetaan vielä vallitsevia ohjeistuksia, mutta keväällä on tarkoitus järjestää tilaisuuksia, joihin voimme ottaa huoltajat koulun tapahtumiin mukaan ja myös kaikelle kansalle avointen ovien päiviä. Nautimme uuden koulun valoisuudesta, kauniista pinnoista ja erityisesti hyvästä sisäilmasta. Katsomme kiitollisin ja valoisin mielin tulevaisuuteen.

 

Virpi Nevalainen

perusopetuksen rehtori

 

11.3.2020

Hyvällä käsi- ja yskimishygienialla ehkäistään merkittävästi infektiotautien leviämistä/Korona-virus (Covid-19)

Käsien pesu ulkoa sisälle siirryttäessä ja erityisesti ennen ruokailua tulee suorittaa huolellisesti. Lisäksi oikea aivastus- ja yskintätekniikka nenäliinaan tai olkavarteen tulee muistaa tautien ehkäisyssä. Katso tarkemmat ohjeet THL:n sivuilta https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/kasienpesu-ja-yskiminen

Päivitetty tieto Korona-viruksesta ja sen aiheuttamista oireista löytyy THL:n sivuilta https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Jos koulupäivän aikana herää perusteltu epäily oppilaalla mahdollisesta tartunnasta (matkustushistoria/THL:n ajantasainen tieto tilanteesta), oppilas sijoitetaan erilleen muista terveydenhoitajan kanssa. Terveydenhoitaja ottaa yhteyden huoltajiin pääsääntöisesti. Mikäli terveydenhoitaja ei ole paikalla, opettaja ottaa yhteyden huoltajaan ja pyytää huoltajan paikalle. Huoltaja ottaa yhteyden terveydenhuoltoon eli omalle terveysasemalle tai päivystysapuun p. 116 117 (päivystyksen hoidontarpeen arvio, ohjaus ja neuvonta). Lukion opiskelija ohjataan itse ottamaan yhteys terveydenhuoltoon.

Joona Leinonen, sivistysjohtaja-rehtori

 

**************************
Aina ajankohtaista:

Käytänteitä ja turvallisuusasioita

1. Kännykät pysyvät oppituntien aikana repussa ja ne otetaan esille vain opettajan ohjeistuksen mukaiseen koulutyöhön.

2. Ulkovaatteet jätetään luokan ulkopuolelle (sisäilmakysymys luokissa).

3. Hajusteita tulee välttää (sisäilmakysymys).

4. Koulukyydeissä käyttäydytään asiallisesti ja rauhallisesti paikoillaan istuen.

5. On aika etsiä heijastimet käyttöön.

***************************************

Opettajainhuoneen kännyköihin ei tule laittaa tekstiviestejä, koska kukaan ei lue niitä säännöllisesti! Jos kukaan ei vastaa ja asia on kiireellinen, kannattaa ensisijaisesti tavoitella koulusihteeriä ja sen jälkeen rehtoreita.

 

Poikola luokka

Kuvassa opetusluokka, pöytiä, tuolia ja opetusseinäKuvassa on uuden koulun musikkiluokkaa, tuoleja ja piano