Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

angle-left Juuan kunnan pandemiaryhmä 3.1.2022

Juuan kunnan pandemiaryhmä 3.1.2022

Juuan kunnan pandemiaryhmä kokoontui tänään 3.1.2022 klo 13.00. Yleinen pandemiatilanne Juuassa toistaiseksi rauhallinen, vaikkakin muun Pohjois-Karjalan tavoin tartuntamäärät ovat nousussa. Rokotukset etenevät hyvin. 80,7 % juukalaisista on rokotettu ja 3. rokoteannoksen on saanut 36,4 %.

Siun soten koronasivuilla on ajantasaisin tieto koronatilanteesta. Juuan kunta kehottaa huolehtimaan riittävistä turvaväleistä, välttämään turhia kontakteja ja pitämään huolta käsihygieniasta. Pandemia leviää nyt voimallisesti ja myös omien toimenpiteiden merkitys korostuu. Juuan kunnan toimitiloissa on ollut maskisuositus jo joulukuusta ja kunnan järjestämät omat tilaisuudet peruttiin vuoden loppuun.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt julkiset tilaisuudet, kuten aiemmin on tiedotettu. Aluehallintoviraston päätöksestä seuraa se, että kunta rajoittaa etenkin liikuntaan tarkoitettujen tilojen käyttöä seuraavasti:

Tulikivi Areena (katettu ulkotila):
- Pukutilat on suljettu
- Vapaamuotoisesti voi luistella
- Kontaktiurheilu/pelaaminen on kielletty aikuisilta

Liikuntasalit
- Suljetaan 17.1.2022 saakka

Kuntosali
- Kuntosali on auki. Tilassa voi oleskella samanaikaisesti enintään 10 henkilöä.

Edellä mainittuja tiloja voi käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan. Lisäksi tiloja voi käyttää lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen, kuten lääkinnälliseen kuntoutukseen. Päätös tilojen sulkemisesta ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Nuorisotilojen sekä Ellinkulman toiminta jatkuu yleiset rajoitukset huomioiden. Kirjaston osalta ei tehty suosituksiin muutoksia. Perusopetus jatkuu 10.1. alkaen lähiopetuksena.

Kunnassa on etätyösuositus.

Aluehallintovirasto on ilmoittanut päätöksensä olevan voimassa 13.1.2022 asti, jonka jälkeen Juuan kunnan pandemiaryhmä kokoontuu tarkastelemaan omia toimenpiteitään. Seuraava kokous on 17.1.2022.

Koronatiedotteet

Palautetta kuntaan

Elä ihmeessä, tule Juukaan! -video

Kunnanjohtaja Henri Tanskanen istuu Hedwigin Helmi kahvilassa ja katsoo ulos ikkunasta

Meidän Pohjois-Karjala 300.
Pohjois-Karjala täyttää tänä vuonna 300 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi maakuntaliitto tekee videot jokaisesta Pohjois-Karjalan kunnasta. Huhtikuussa julkaistiin Juuan video, jossa puheenvuoron saa kunnanjohtaja Henri Tanskanen. Kuvassa on linkki, jota painamalla pääset katsomaan videon Pohjois-Karjalan youtube -kanavalla (video avautuu uuteen välilehteen).

InfoGIS Juuka

InfoGIS esittely

Infogis Juuka

Tutustu Juuan alueen Infogis -paikkatietopalveluun, jonka avulla voit etsiä mm. liikuntapaikkoja, matkailuneuvontaa, majoitusta, ravintoloita ja kahviloita, myymälöitä, ohjelmapalveluja, muita palveluja sekä kylätaloja ja metsästysmajoja.

Tutustu Infogis -paikkatietopalveluun tästä.