Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

angle-left Koronatilanne Pohjois-Karjalassa ja toimenpiteet Juuassa 8.1.2021

Koronatilanne Pohjois-Karjalassa ja toimenpiteet Juuassa 8.1.2021

Koko Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiirin alue on koronavirusepidemian perustasolla.

Juuassa tilanne on ollut toistaiseksi perustasolla ja rauhallinen. 

 

Pohjois-Karjalassa voimassa olevat alueelliset suositukset ovat voimassa toistaiseksi:

 • Suositellaan etätyön tekemistä aina kun mahdollista.
 • Suositellaan välttämään sisätiloissa aikuisten ryhmäliikuntaa ja ryhmissä tapahtuvaa harrastustoimintaa
 • Kasvomaskin käyttöä suositellaan työpaikoilla, julkisissa sisätiloissa ja muissa tilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää
 • Suositellaan välttämään matkustamista kotimaassa ja ulkomailla.
 • Ravitsemusliikkeiden aukiolon, anniskeluajan ja asiakaspaikkamäärän rajoitukset valtioneuvoston ohjeistuksen mukaisesti
 • Aluehallintoviraston päätöksellä sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yli 20 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty 22.2.2021 saakka
 • Suositellaan kaikkien tilaisuuksien rajaamista 20 henkilöön edellyttäen turvavälien ja hygieniaohjeistusten noudattamista

Juuan kunnan suositukset

Maskisuositus

Maskeja suositellaan käytettäväksi yli 12-vuotiaille:

 • julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää. Julkisilla tiloilla tarkoitetaan laajasti kunnan toimitiloja ja Siun soten tiloja, pankkeja, kirjastoa, kauppoja, kirkkojen ja muiden uskonnollisten yhteisöjen tiloja.
 • toisen asteen opiskelijoilla Juuan lukiossa ja kansalaisopiston opiskelijoilla,
 •  joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää
 •  matkalla näytteenottoon koronavirustestiin sekä ennen testituloksen valmistumista aina, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella
 • kun saavutaan riskialueelta Suomeen ja matkustajat siirtyvät maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

 

THL:n ohjeen mukaisesti maskia ei tule käyttää, jos se vaikeuttaa kohtuuttomasti hengitystä tai on muita terveyteen liittyviä syitä, jotka estävät maskin käytön.

Juuan kunnan työntekijät käyttävät maskia kaikilla työpaikoilla sisätiloissa, joissa lähikontakteja ei voi välttää.

 

Suositukset  ja rajoitukset tilaisuuksiin:

Itä-Suomen aluehallintovirasto kieltää 12.2.2021 antamallaan määräyksellä tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla toimialueensa kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli kaksikymmentä (20) henkilöä (ISAVI/9450/2020). Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu alle kaksikymmentä (20) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta. Rajoitus on voimassa 22.1.2021 saakka.

Kunta suosittaa, ettei yli 20 hengen yksityistilaisuuksia järjestetä Juuassa toistaiseksi
Yksityistilaisuuksia ovat kaikki yksityisluonteiset tapahtumat, jotka eivät ole yleisölle avoimia. Esimerkkejä yksityisistä tilaisuuksista ovat esimerkiksi syntymäpäiväjuhlat ja yksityiset illanvietot.

 

Muut suositukset ja rajoitukset:

Julkisten tilojen käytössä tulee huolehtia siitä, että osallistujien ja seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa. Varhaiskasvatus, perusopetuksen koulut ja lukio tiedottavat omissa kanavissaan huoltajille tarpeen mukaan.

Liikuntapalvelut

 • Siun soten 7.1.2021 antaman suosituksen mukaisesti suositellaan aikuisten ryhmäliikunnan ja ryhmissä tapahtuvan harrastustoiminnan välttämistä.  
 • Liikuntasalit pyritään avaamaan rajoitetusti omaehtoiseen liikuntaan viikolla 2. Tarkempi aikataulu, rajoitukset ja ohjeistus tiedotetaan ma 11.1.2021.
 • Kuntosali on käyttäjille avoinna 9.1.2021 alkaen. Kuntosalilla on voimassa 10 henkilön maksimimäärä sekä samat hygienia- ja turvaväliohjeet kuin syyskaudella. Käyttäjiä muistutetaan noudattamaan niitä.
 • Liikuntatilojen yhteisissä tiloissa oleskelua ja kohtaamisia tulee välttää. Julkisten tilojen maskisuositus koskee myös näitä yhteisiä tiloja.

Liikuntatilojen käyttö

Juuan kunnan pandemiatyöryhmän ja johtoryhmän päätöksen 11.1.2021 mukaisesti perustuen Siun soten alueellisen koordinaatioryhmän linjauksiin ja tilannekuvaan liikuntasaleja ja Tulikiviareenaa ei avata vielä kuluvalla viikolla aikuisten vuoroja varten.  Koronatilannetta seurataan viikottain toistaiseksi ja avaamisesta tiedotetaan, kun sen on mahdollista.
Lasten ryhmien vuorot toimivat samoin oppilaitosten käyttö kuten kansalaisopiston kevätlukukauden opetus on alkamassa normaalisti kuluvalla viikolla 8.1. tiedotetun mukaisesti.

Nuorisopalvelut

Nuorisotilat ovat avoinna 11.1.2021 alkaen normaalisti. Tiloissa voi oleskella yhtä aikaa enintään 20 kävijää.

Kulttuuripalvelut

Kunta ei järjestä kulttuuritilaisuuksia, joiden osallistujamäärä on yli 20 henkilöä, 22.1.2021 asti Aluehallintoviraston päätöksen perusteella. Tilaisuuksiin osallistujilla maskisuositus.

Kirjasto

Kirjastopalvelut toimivat normaalisti. Kuitenkaan yli 20 henkilön yleisötilaisuuksia ei järjestetä 22.1.2021 saakka. Asiakkailla maskisuositus.

Kansalaisopisto

Kansalaisopiston kevätlukukausi alkaa 11.1.2021 pääosin normaalisti. Opiskelijoilla on maskisuositus kurssien aikana. Tarvittaessa lisäohjeita tekstiviestein kurssikohtaisista järjestelyistä tullaan antamaan opiskelijoille kurssikohtaisesti tilanteen mukaan.


Elä ihmeessä, tule Juukaan! -video

Kunnanjohtaja Henri Tanskanen istuu Hedwigin Helmi kahvilassa ja katsoo ulos ikkunasta

Meidän Pohjois-Karjala 300.
Pohjois-Karjala täyttää tänä vuonna 300 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi maakuntaliitto tekee videot jokaisesta Pohjois-Karjalan kunnasta. Huhtikuussa julkaistiin Juuan video, jossa puheenvuoron saa kunnanjohtaja Henri Tanskanen. Kuvassa on linkki, jota painamalla pääset katsomaan videon Pohjois-Karjalan youtube -kanavalla (video avautuu uuteen välilehteen).

InfoGIS Juuka

InfoGIS esittely

Infogis Juuka

Tutustu Juuan alueen Infogis -paikkatietopalveluun, jonka avulla voit etsiä mm. liikuntapaikkoja, matkailuneuvontaa, majoitusta, ravintoloita ja kahviloita, myymälöitä, ohjelmapalveluja, muita palveluja sekä kylätaloja ja metsästysmajoja.

Tutustu Infogis -paikkatietopalveluun tästä.