Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

angle-left Osallistu ja vaikuta alueesi jätehuollon tulevaisuuteen – osallistu työpajaan ja vastaa kyselyyn

Osallistu ja vaikuta alueesi jätehuollon tulevaisuuteen – osallistu työpajaan ja vastaa kyselyyn

Mitä jätehuolto on vuonna 2030? Tule ideoimaan toimialueemme jätehuollon tulevaisuutta. Pääset vaikuttamaan siihen, miten jätehuoltoa alueella kehitetään!

Savo-Pielisen jätelautakunnan ja Jätekukon toimialueella valmistellaan kevään ja kesän 2022 aikana jätepoliittista ohjelmaa, joka linjaa jätehuollon kehittämisen periaatteet ja tavoitteet tuleville vuosille. Ohjelman rinnalla päivitetään myös jätehuollon palvelutaso, jossa määritellään, millaisia jätehuoltopalveluita asukkaille tarjotaan.

Valmisteluun voit osallistua kevään aikana eri tavoin:

  1. Osallistu etätyöpajaan 28.4.2022

Torstaina 28.4.2022 klo 15-18 järjestetään tulevaisuusorientoitunut työpaja, jossa visioidaan kunnallisen jätehuollon tulevaisuutta. Työpaja järjestetään Teams-etäyhteydellä ja sen ohjaa Silja Huttunen / Toimisto 2030 Oy – yhdessä Savo-Pielisen jätelautakunnan ja Jätekukon edustajien kanssa. Osallistumiseksi tarvitset tietokoneen ja internet-yhteyden. Työpajaan ovat tervetulleita kaikki jätehuollosta kiinnostuneet kuntalaiset!

Ilmoittaudu mukaan 21.4.2022 mennessä: www.jatelautakunta.fi/ilmoittautuminen TAI Ilmoittaudu työpajaan. Mukaan mahtuu 50 osallistujaa. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse.

  1. Vastaa kyselyyn ja keskustele

Voit myös vastata kyselyyn jätehuollon kehittämisestä: www.jatelautakunta.fi/kysely TAI Vastaa kyselyyn Vastausaikaa on 15.5.2022 saakka. Kyselyyn vastaaminen vie noin 10 minuuttia. Kysymykset koskevat sekä arkipäiväistä jätehuoltoamme, kuten jätteiden lajittelua, että laajemmin alueen jätehuollon kehittämistä. Kyselyssä on mahdollisuus myös vapaaseen visiointiin ja ideointiin!

Lisäksi voit ottaa osaa keskusteluun otakantaa.fi -palvelussa: www.otakantaa.fi/fi/hankkeet/680 TAI Osallistu keskusteluun

Etätyöpajan ja kyselyn tuloksia hyödynnetään jätepoliittisen ohjelman ja palvelutason valmistelussa.

Tuloksista kerrotaan kesän aikana jätelautakunnan verkkosivuilla osoitteessa www.jatelautakunta.fi/jatehuollon-kehittaminen. Sivuilta löydät myös muuta tietoa ohjelman valmistelutyöstä.

avo-Pielisen jätelautakunnan ja Jätekukon toimialueen kuntia ovat Juuka, Kaavi, Konnevesi, Kuopio, Lieksa, Nurmes, Outokumpu, Pieksämäki, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi ja Vesanto.

Lisätietoja

Koronatiedotteet

Palautetta kuntaan

Elä ihmeessä, tule Juukaan! -video

Kunnanjohtaja Henri Tanskanen istuu Hedwigin Helmi kahvilassa ja katsoo ulos ikkunasta

Meidän Pohjois-Karjala 300.
Pohjois-Karjala täyttää tänä vuonna 300 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi maakuntaliitto tekee videot jokaisesta Pohjois-Karjalan kunnasta. Huhtikuussa julkaistiin Juuan video, jossa puheenvuoron saa kunnanjohtaja Henri Tanskanen. Kuvassa on linkki, jota painamalla pääset katsomaan videon Pohjois-Karjalan youtube -kanavalla (video avautuu uuteen välilehteen).

InfoGIS Juuka

InfoGIS esittely

Infogis Juuka

Tutustu Juuan alueen Infogis -paikkatietopalveluun, jonka avulla voit etsiä mm. liikuntapaikkoja, matkailuneuvontaa, majoitusta, ravintoloita ja kahviloita, myymälöitä, ohjelmapalveluja, muita palveluja sekä kylätaloja ja metsästysmajoja.

Tutustu Infogis -paikkatietopalveluun tästä.