Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

angle-left Koronarajoitukset ja suositukset Juuassa 10.1.2021 saakka

Maskisuositus

Maskeja suositellaan käytettäväksi yli 15-vuotiaille:

 • julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää. Julkisilla tiloilla tarkoitetaan laajasti kunnan toimitiloja ja Siun soten tiloja, pankkeja, kirjastoa, kauppoja, kirkkojen ja muiden uskonnollisten yhteisöjen tiloja.

 • toisen asteen opiskelijoilla Juuan lukiossa ja kansalaisopiston opiskelijoilla joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää

 • matkalla näytteenottoon koronavirustestiin sekä ennen testituloksen valmistumista aina, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella

 • kun saavutaan riskialueelta Suomeen ja matkustajat siirtyvät maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

THL:n ohjeen mukaisesti maskia ei tule käyttää, jos se vaikeuttaa kohtuuttomasti hengitystä tai on muita terveyteen liittyviä syitä, jotka estävät maskin käytön.
Juuan kunnan työntekijät käyttävät maskia kaikilla työpaikoilla sisätiloissa, joissa lähikontakteja ei voi välttää.


Suositukset  ja rajoitukset tilaisuuksiin:

 • Itä-Suomen aluehallintovirasto kieltää 22.12.2020 antamallaan määräyksellä tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla toimialueensa kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli kaksikymmentä (20) henkilöä (ISAVI/9450/2020). Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu alle kaksikymmentä (20) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta. AVI tiedote


Muut suositukset ja rajoitukset:

 • Kaikki sisätiloissa tapahtuva yli 18-vuotiaiden ryhmäliikunta suositellaan keskeytettäväksi ajalla 4.12.2020 - 10.1.2021.
 • Kunnan liikuntasaleissa yli 18-vuotiaiden vuorot perutaan ja salit suljetaan niiltä osin.
 • Lasten ryhmien varatut vuorot voivat jatkaa toimintaansa.
 • Kuntosali suljetaan 10.1.2021 saakka
 • Nuorisotalon asiakasmäärä rajoitetaan myös 20 henkilöön
 • Julkisten tilojen käytössä tulee huolehtia siitä, että osallistujien ja seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa.
 • Varhaiskasvatus, perusopetuksen koulut ja lukio tiedottavat omissa kanavissaan huoltajille tarpeen mukaan.
   

Koronatilanteen vaikutukset kansalaisopistoon kevätlukukauden alussa viikolla 1

Siun soten alueellisen koronakoordinaatioryhmän antamien suositusten pohjalta ja kunnan johtoryhmän päätöksen mukaan kansalaisopiston ryhmäliikunnan ryhmien kokoontumiset perutaan viikolta 1 eli 10.1.2021 saakka.

Opetuksen jatkumisesta 11.1.2021 alkaen tiedotetaan lisää 8.1.

Tarvittaessa tarkempia ohjeita lähetetään opiskelijoille tekstiviestillä kurssikohtaisesti.

Elä ihmeessä, tule Juukaan! -video

Kunnanjohtaja Henri Tanskanen istuu Hedwigin Helmi kahvilassa ja katsoo ulos ikkunasta

Meidän Pohjois-Karjala 300.
Pohjois-Karjala täyttää tänä vuonna 300 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi maakuntaliitto tekee videot jokaisesta Pohjois-Karjalan kunnasta. Huhtikuussa julkaistiin Juuan video, jossa puheenvuoron saa kunnanjohtaja Henri Tanskanen. Kuvassa on linkki, jota painamalla pääset katsomaan videon Pohjois-Karjalan youtube -kanavalla (video avautuu uuteen välilehteen).

InfoGIS Juuka

InfoGIS esittely

Infogis Juuka

Tutustu Juuan alueen Infogis -paikkatietopalveluun, jonka avulla voit etsiä mm. liikuntapaikkoja, matkailuneuvontaa, majoitusta, ravintoloita ja kahviloita, myymälöitä, ohjelmapalveluja, muita palveluja sekä kylätaloja ja metsästysmajoja.

Tutustu Infogis -paikkatietopalveluun tästä.