Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote perustaa uuden kehitysvammaisten tehostetun palveluasumisen yksikön Juukaan

Tiedote. Julkaistu: 21.12.2020, 14:50
Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Juukaan rakennetaan parhaillaan uutta kehitysvammaisten tehostetun palveluasumisen yksikköä, joka valmistuu ensi kesänä. Asumisyksikkö rakennetaan keskeiselle paikalle Juuan keskustaan ja rakennuttajana toimii Juuan kunta.

– Kehitysvammaisten tehostetun palveluasumisen yksikkö on tarkoitettu kehitysvammaisille, jotka tarvitsevat ympäri vuorokautista tukea omatoimisen asumisen mahdollistamiseksi. Yksikössä henkilökunta on paikalla vuoden jokaisena päivänä, kaikkina kellonaikoina, vammaispalvelujen palvelujohtaja Jari Nevanto kertoo.

– Juuassa ei ole aiemmin ollut kehitysvammaisten tehostetun palveluasumisen yksiköitä. Uusi asumisyksikkö mahdollistaa asiakkaille turvallisen asumisen kotipaikkakunnallaan, Nevanto jatkaa.

Tehostetun palveluasumisen yksikköön tulee yhteensä 15 asiakaspaikkaa. Yksikön asumistilat on jaettu kolmeen osaan asiakkaiden tarpeiden ja varustelutason vaihteluiden mukaan. Asumisyksikön tilat ovat monipuoliset ja suunniteltu vastaamaan asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin. Parhaillaan asiakkailla on mahdollisuus esittää toiveita huoneista tai asunnoista sekä vaikuttaa oman kodin tehosteseinän väreihin.

Asumisyksikön suunniteltu avaamisaika on heinäkuussa 2021 ja uusien työntekijöiden rekrytointi alkaa alkuvuodesta. Tehostetun palveluasumisen yksikkö tulee työllistämään yhteensä 15 työntekijää.

– Työntekijät muodostavat kokonaan uuden työyhteisön ja heidät tullaan perehdyttämään tehtävään huolella. Aiomme hyödyntää perehdytyksessä Honkalampi-keskuksen osaamista vastaavanlaisesta toiminnasta, Nevanto kertoo.

Uuden yksikön nimen valitsemiseksi käynnistettiin nimikilpailu, johon saivat osallistua kaikki Siun soten vammaispalvelujen asumisen sekä työ- ja päivätoiminnan yksiköt. Nimiehdotuksia tuli yhteensä 34, joista asiantuntijaraati valitsi viime viikolla nimeksi Poikolanpiha.

– Poikolanpiha on paikallinen ja uniikki nimi, joka kertoo hyvin yksikön sijainnista. Nimi on aikuisten yksikölle sopiva ja se on helppo lausua. Karjalainen ja positiivinen nimi luo mielikuvan siitä, että täällä pihassa ollaan kotona, palveluesimies Taina Tolonen kuvailee asiantuntijaraadin perusteluja.

Lisätietoja medialle:

Vammaispalvelujen palvelujohtaja Jari Nevanto, jari.nevanto@siunsote.fi, p. 013 330 4505

Palveluesimies Taina Tolonen, taina.tolonen@siunsote.fi, p. 013 330 5428

Elä ihmeessä, tule Juukaan! -video

Kunnanjohtaja Henri Tanskanen istuu Hedwigin Helmi kahvilassa ja katsoo ulos ikkunasta

Meidän Pohjois-Karjala 300.
Pohjois-Karjala täyttää tänä vuonna 300 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi maakuntaliitto tekee videot jokaisesta Pohjois-Karjalan kunnasta. Huhtikuussa julkaistiin Juuan video, jossa puheenvuoron saa kunnanjohtaja Henri Tanskanen. Kuvassa on linkki, jota painamalla pääset katsomaan videon Pohjois-Karjalan youtube -kanavalla (video avautuu uuteen välilehteen).

InfoGIS Juuka

InfoGIS esittely

Infogis Juuka

Tutustu Juuan alueen Infogis -paikkatietopalveluun, jonka avulla voit etsiä mm. liikuntapaikkoja, matkailuneuvontaa, majoitusta, ravintoloita ja kahviloita, myymälöitä, ohjelmapalveluja, muita palveluja sekä kylätaloja ja metsästysmajoja.

Tutustu Infogis -paikkatietopalveluun tästä.