Uutiset

Murupolku

väli

 

 

Sisältöjulkaisija

angle-left Juuan Kesän Avajaiset toi Juukaan ennätysmäärän kävijöitä

Juuan Kesän Avajaiset toi Juukaan ennätysmäärän kävijöitä

Juuan Kesän Avajaisissa lauantaina 8.6.2024 nähtiin väkeä runsaasti vauvasta vaariin. Tapahtuma alkoi lapsiperheille suunnatun suloisen Kikattavan Kakkiaisen esiintymisestä. Lapsiperheitä oli saapunut niin Juuasta kuin kauempaakin maakunnasta katsomaan juuri Kakkiaisen esiintymistä. Poikolan koulun piha-alue täyttyi avajaisväestä leikkikenttiä myöten aina Tulikivi Areenan taakse, jossa sijaitsi eläinpiha sekä hevosajelu. Pomppulinnoilla ja lasten toimintapisteillä väkeä oli alusta loppuun saakka. Lisäksi alueella oli Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen paloauto, jota pääsi myös ihastelemaan sisältä ja ulkoa.

Ruokakojuilla vilskettä riitti jonoiksi asti. Ruokatoimijoiden kommentit tapahtumasta olivat positiiviset ja myynti kaikissa kojuissa kävi erinomaisesti. Useassa kojussa tuotteet myytiin loppuun tapahtuman aikana. Popcorn ja hattarakone kävivät kuumana koko tapahtuman ajan. Myös Juuan kunnan oma maskotti Elli-nalle oli ilahduttamassa lapsia.

Viime vuonna juukalaiset hurmannut Aleksanteri Hakaniemi vakuutti yleisön jälleen ja nostatti tunnelmaa kivasti kesäiseen meininkiin. Esiintymisen jälkeen artistia pääsi tapamaan nuorisopalveluiden ohjaamassa Meet & Greet tilaisuudessa lukion kahviossa. Faneja tilaisuuteen saapui runsaasti, nimmareita jaettiin ja kuvia otettiin.

Janne Hurmeen saapuessa estradille väkeä oli kokoontunut runsaasti monesta ikäluokasta. Hurme nimensä mukaisesti hurmasi yleisön takuuvarmalla esiintymisellään. Yleisö lauloi mukana jo vuosien varrelta tutuiksi tulleita kappaleita. Osa kipusi toistensa hartioille ja tunnelma oli kuin isommillakin festareilla.

 

Eläinpihalla riitti myös porukkaa ja hevosajeluun kertyi useaan otteeseen jonoa. Suloiset aasit, puput ja lampaat olivat pienten lasten ja vanhempienkin mieleen.

Illan viimeinen esiintyjä Costee toi paikalle runsain joukoin nuorisoa tiiviisti lavan edustajalle. Osa nuorista oli tullut Juukaan kauempaakin vain siksi, että pääsisi Costeen keikalle. Costee valikoitui tapahtumaan kuntalaisten artistitoiveista. Myös Janne Hurme oli toivottujen listalla. Costeen esiintyessä keli oli hieman sateinen, mutta se ei fanijoukkoa haitannut. Nuoriso lauloi kovaa mukana ja taidettiin siellä jopa kiljuakin innostuksesta.

 

Juuan kunnan järjestämä kaikille avoin kuntatapahtuma järjestettiin nyt toista kertaa. Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli erittäin onnistunut ja kelikin salli suurimmilta osin. Yhteistyökumppaneina tapahtumassa olivat Tulikivi Oy, Puljonki Oy sekä Pohjois-Karjalan maaseutupalvelut. Ensi vuoden tapahtuman suunnittelu alkaa jälleen ja piakkoin avataan myös seuraavalle vuodelle kuntalaisten kysely, jossa on mahdollisuus vaikuttaa artisteihin. Kyselysta tiedotetaan Juuan kunnan verkkosivuilla, somessa sekä paikallislehdessä.

Juuan kunta toivottaa kesän avauksen myötä hyvää kesää kaikille kuntalaisille ja lomailijoille!

Elä ihmeessä, tule Juukaan! -video

Kunnanjohtaja Henri Tanskanen istuu Hedwigin Helmi kahvilassa ja katsoo ulos ikkunasta

 

Meidän Pohjois-Karjala 300 vuotta


Pohjois-Karjala täyttää tänä vuonna 300 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi maakuntaliitto tekee videot jokaisesta Pohjois-Karjalan kunnasta. Huhtikuussa julkaistiin Juuan video, jossa puheenvuoron saa kunnanjohtaja Henri Tanskanen. Kuvassa on linkki, jota painamalla pääset katsomaan videon Pohjois-Karjalan youtube -kanavalla (video avautuu uuteen välilehteen).

grafiikka