Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

angle-left Lasten liikuntaryhmien ohjeistus kevätkausi 2021

Lasten liikuntaryhmien ohjeistus kevätkausi 2021

Lasten liikuntaryhmät voivat kokoontua joko sisällä tai ulkona, kunhan noudatetaan 20 hengen kokoontumisrajoitusta. Siitä vastaa ryhmän järjestäjä ja vetäjä.

Lasten ja nuorten liikuntaryhmällä tarkoitetaan vain lapsista ja nuorista (ikäraja 18 v) sekä ryhmän vetäjästä/vetäjistä muodostuvaa ryhmää. Kuitenkin alle kouluikäisten ryhmissä voi olla toiminnan kannalta tarpeellista huoltajan läsnäolo ryhmän aikana, joten näissä alle kouluikäisten ryhmissä voi olla tarvittaessa enintään yksi huoltaja lasta kohti mukana. Ryhmän kaikkien aikuisten tulee käyttää maskia ja huolehtia turvavälien toteutumisesta THL:n suositusten mukaisesti. Kouluikäisten ja sitä vanhempien lasten ja nuorten ryhmissä ei voi olla muita aikuisia mukana kuin ryhmän ohjaaja/t.

20 henkilön määrä koskee yhtä aikaa yhdessä tilassa olevia henkilöitä. Kun kyseessä on liikuntasali ja sen lohkot, se tarkoittaa, että jos on käytössä toisista lohkoista suljettu lohko, määrä on lohkokohtainen.

Siirryttäessä sisään ja ulos liikuntatiloihin sekä pukuhuonetiloihin ja saliin ryhmien ja henkilöiden tulee välttää kohtaamisia. Näissä muissa tiloissa oleskelua ja tarpeetonta liikkumista tulee välttää. Näin ollen vanhemmat voivat saattaa ja noutaa lapset salirakennuksen ulko-ovelta. Vanhemmat eivät siis saavu pukutiloihin lapsia tuomaan tai hakemaan (pois lukien alle kouluikäisten lasten ryhmät), vaan odottavat ulkona lasten saapumista. Lapset menevät itsenäisesti liikuntatiloihin ulko-ovesta ja vuoron jälkeen saapuvat ulos itsenäisesti. Ryhmien ohjaaja päästävät lapset ulko-ovesta sisälle saliin ja pukutiloihin, sillä lasten omat kulkulätkäthän eivät ole käytössä.

Ulkoliikunnassa henkilömäärä on myös 20 henkilöä. Tällöin lasten ryhmässä voi olla mukana myös aikuisia, kun turvavälejä ja muita suojaohjeita noudatetaan.

Elä ihmeessä, tule Juukaan! -video

Kunnanjohtaja Henri Tanskanen istuu Hedwigin Helmi kahvilassa ja katsoo ulos ikkunasta

Meidän Pohjois-Karjala 300.
Pohjois-Karjala täyttää tänä vuonna 300 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi maakuntaliitto tekee videot jokaisesta Pohjois-Karjalan kunnasta. Huhtikuussa julkaistiin Juuan video, jossa puheenvuoron saa kunnanjohtaja Henri Tanskanen. Kuvassa on linkki, jota painamalla pääset katsomaan videon Pohjois-Karjalan youtube -kanavalla (video avautuu uuteen välilehteen).

InfoGIS Juuka

InfoGIS esittely

Infogis Juuka

Tutustu Juuan alueen Infogis -paikkatietopalveluun, jonka avulla voit etsiä mm. liikuntapaikkoja, matkailuneuvontaa, majoitusta, ravintoloita ja kahviloita, myymälöitä, ohjelmapalveluja, muita palveluja sekä kylätaloja ja metsästysmajoja.

Tutustu Infogis -paikkatietopalveluun tästä.