Tapahtumat

25.11.2018 klo 14:00

Evakon laulu -konsertti Juuan kunnantalon valtuustosalissa

Liput 10 €
Järj. kulttuuritoimi

Esiintyjät:
Jukka Romu, laulu
Arto Tarkkonen, harmonikka ja laulu

Suomen itsenäisyyden ja juhlavuoden kunniaksi koostettu musiikki-, runo- ja lauluesitys Suomen sotavuosilta ja niiden jälkeiseltä ajalta. Esityksessä on Yrjö Jylhän runot: Kaivo ja Tuomittu talo, sekä Pentti Mäenpään Kuudes joulukuuta, sekä lauluja sotavuosilta: A. Mustosen Sillanpään marssilaulusta aina Veikko Lavin Evakon lauluun, sekä sodan jälkeisiltä vuosilta: Tapio Rautavaaran tunnetuksi tekemästä Kulkuri ja joutsenesta aina Irwin Goodmanin Maailma on kaunis-kappaleeseen.

Esitys kestää n. 1 tunnin.

Tarkoitus on tehdä musiikillinen ja kulttuurillinen matka itsenäisyytemme vaaran vuosiin ja sotien jälkeisiin jälleenrakentamisen vuosiin.

Esitys on kunnianosoitus sotiemme veteraaneille ja lotille eli ns. ”Tammenlehvä-sukupolvelle”, sekä sotien jälkeiselle raivaaja-sukupolvelle, sekä niille musiikkityöläisille, jotka viihdyttivät kansaa sodan jälkeen lukuisissa iltamissa seurojen taloilla ympäri Suomen.

Esittäjien vanhemmat ja suvut ovat tulleet evakkoina rajan takaa Karjalasta ja siksikin aihe on rakas ja tuttu. Siksi esitys on myös kunnianosoitus Karjalan ihmisille, jotka evakkoina joutuivat jättämään pakon edessä kotinsa, omaisuutensa ja muuttamaan sisä-Suomeen sotaa pakoon. Heidän tiensä oli raskas, mutkainen ja kyynelillä kostutettu. Ja kuten Veikko Lavin Evakon laulussa todetaan: Omaa peltotilkkuaan kun äiti äesti, niin uuden elon alkamista kiurut säesti, mie istuin pienen veljen kanssa pellon laidalla, kerroin hänelle, kuinka kaunis oli kerran Karjala.

Arto Tarkkonen« Takaisin

Juuan kunta

Juuan kunnantalo

Avoinna ma-pe klo 9-15
Poikolantie 1, 83900 Juuka 
P. 040 104 2000
Fax. (013) 472 123


PUHELINLUETTELO »
YHTEYSTIEDOT »
YHTEYDENOTTOLOMAKE »

Etsitkö näitä?


Kartat

Matkailuinfo


Kirjasto