09.10.2019

Työvoimaa Euroopasta -tilaisuus

Kunnantalolla järjestetään seuraava yrittäjäilta 23.10. klo 17 alkaen. Illan teemana on työvoiman etsiminen Euroopasta.

Juuassa alkuvuodesta tehdyn kartoituksen perusteella työvoimapula koskettaa useita yrityksiä eri toimialoilla. Työvoimatarpeeseen on etsitty vastauksia muun muassa koulutuksen keinoin, välillä hyvin onnistuenkin.

Isossa kuvassa näkymä kuitenkin on, että työtä tekevien ikäluokkien nopeasti huvetessa ei tarjolla olevasta väestöpohjasta yksinkertaisesti enää riitä tekijöitä kaikkiin avoinna oleviin ja avautuviin työpaikkoihin. Ratkaisuvaihtoehdoksi jää käytännössä vain työvoiman etsintäalueen laajentaminen omien kulmien ulkopuolelle.

Euroopan unionin alueella on valmiiksi olemassa oleva, toimiva ja tehokas rakenne eurooppalaisen työvoiman rekrytoimiseksi jäsenvaltioiden välillä ja Euroopassa työvoiman liikahtelu yli rajojen on jo hyvin arkipäiväistä. Työvoiman liikkumista helpottavan, Suomessa Te-palveluiden rahoittaman rakenteen nimi on EURES ja käytännön tasolla se pystyy auttamaan vaikkapa juukalaista työllistäjää seuraavissa asioissa:

  1. EURES rekrytoi verkostojensa kautta yrityksille työvoimaa Euroopasta. Rekrytointi tehdään yrityksen tarpeen mukaisesti ja yritys määrittää itse, millaisen työntekijän on valmis palkkaamaan. EURES on tehokas ja valmiiksi olemassa oleva rakenne työntekijöiden etsimiseen.
  2. EURES järjestää suomen kielen koulutusta vieraskielisille työntekijöille ja Suomessa asuville työn etsijöille. Tätä tarjolla olevaa kielikoulutusta voivat hyödyntää vieraskielisiä palkanneet yritykset, sekä vieraskieliset Suomessa asuvat työnhakijat.

 

Kunnantalolla 23.10. klo 17 järjestettävässä tilaisuudessa EURES:in asiantuntijat kertovat palvelustaan ja siitä, miten rekrytointi Euroopasta käytännössä tapahtuu. Kielikoulutus ja muut Te-palveluiden rahoittamat yrityspalvelut saavat myös paikkansa keskustelussa. Kaikki työvoimasta kiinnostuneet tahot ovatkin erittäin tervetulleita kuulemaan ja keskustelemaan työvoima-asioista!

Ilmoittautuminen tilaisuuteen 18.10. mennessä osoitteeseen jonne.maaninka(at)juuka.fi


Julkaisija: Jonne Maaninka21.10.2019

Yrittäjäilta peruttu »

Työvoimaa Euroopasta -tilaisuus 23.10. klo 17 on peruttu vähäisen ilmoittautujamäärän johdosta.
11.10.2019

Liikettä 24 H liikuntatapahtuman palautekysely »

Klikkaa linkkiä ja käy vastaamassa elokuun lopulla järjestettyyn Liikettä 24 H tapahtuman palautekyselyyn. Vastaamalla palautteeseen autat meitä järjestäjiä keh...
09.10.2019

Työvoimaa Euroopasta -tilaisuus »

Kunnantalolla järjestetään seuraava yrittäjäilta 23.10. klo 17 alkaen. Illan teemana on työvoiman etsiminen Euroopasta.

Juuan kunta

Juuan kunnantalo

Avoinna ma-pe klo 9-15
Poikolantie 1, 83900 Juuka 
p. 040 104 2865 (Neuvonta ja yhteispalvelupiste)

p. 040 104 2000 (Juuan kunnan vaihde)
Fax. (013) 472 123


PUHELINLUETTELO »
YHTEYSTIEDOT »
YHTEYDENOTTOLOMAKE »