Info: Sagrada Familia in Ice

 

Vuonna 2014 tammikuussa Juukaan rakennettiin maailman suurin jääkupoli. Vuonna 2015 projekti sai jatkoa yrityksenä rakentaa maailman korkein jäärakennelma.

Sagrada Familia in Ice on Eindhovenin yliopiston ja Juuan kunnan hanke, jonka yhteistyökumppaneina sekä sponsoreina on useita yrityksiä. Projektin tavoitteena oli luoda jäärakennelma käyttämällä mallina maailmankuulua Sagrada Familia –katedraalia.

Jääkatedraali koostuu useasta kuperasta rakennelmasta. Korkein kohta katedraalista nousee 21 metriin  ja se on maailman korkein koskaan tehty pykriittirakennelma. Jotta tällaisiin korkeuksiin päästään, on vahvistetun jään käyttö välttämätöntä. Jäätä ja puukuituja yhdistämällä saadaan materiaaliksi pykriittiä, joka on jopa kolme kertaa vahvempaa kuin jää. Pykriitin lisäksi jääkatedraalin keskilaivan rakentamisessa käytettiin tekstiiliä ja köysiä.

Jääkatedraalin rakentaminen aloitettiin joulukuun viimeisellä viikolla ja se valmistui maailmanennätyskorkeuteen tammikuun puolessa välissä. Avajaisia vietettiin 24. tammikuuta 2015.Kohde oli avoinna yleisölle 15.3.2015 asti.

Tutustu projektiin:

                                                                                                         

 

Juuan kunta

Juuan kunnantalo

Avoinna ma-pe klo 9-15
Poikolantie 1, 83900 Juuka 
P. 040 104 2000
Fax. (013) 472 123


PUHELINLUETTELO »
YHTEYSTIEDOT »
YHTEYDENOTTOLOMAKE »

Etsitkö näitä?


Kartat

Matkailuinfo


Kirjasto