Joris Borsboom

 

Haastattelussa Joris Borsboom (22)

Joris tekee rakennusteknologian maisterin tutkintoa Eindhovenin teknillisessä yliopistossa. Hän halusi osallistua tähän tutkimusprojektiin käytännön näkökulmasta ja tuli mukaan Teun Verbernen ehdotuksesta. Joris ja hänen kollegansa vierailivat Juuassa aiemmin, ja heidän ehdotuksensa oli pidentää rakentamisaikataulu kolmesta neljään viikkoon, jotta riskeiltä vältyttäisiin ja varsinaiseen työhön jäisi riittävästi aikaa. Joriksen opinnäytetyö on "Turvallinen pykreettirakentaminen" ja erityisesti prosessikontrollointi rakentamisen aikana.

Joris todella pahoittelee, että vain projektin teknologiasaavutukset palkitaan opiskelupisteinä. Tällaisessa monimutkaisessa projektissa jokaisen aktiivisen opiskelijan tulisi saada opiskelupisteitä myös organisaatio-ongelmien ja sosiokulttuuristen vuorovaikutusten ratkaisemisesta.

Joris on tyypillinen kaupunkilaispoika, mutta hän pitää myös hiljaisuudesta, tyyneydestä ja Suomen luonnosta. Kun hän tapaa suomalaisia, tuntuu kuin olisi lämmittelyaika, mutta sen jälkeen he ovat hullun ihania ja hyviä kavereita. Ruoka on hyvää, mutta hän haluaisi syödä enemmän hirvenliharuokia. No, metsästysaika on tältä erää ohi.

Julkaistu 8.1.2015, haastattelijana Jan Graafmans, suomennos Tuula Ikonen-Graafmans.

Juuan kunta

Juuan kunnantalo

Avoinna ma-pe klo 9-15
Poikolantie 1, 83900 Juuka 
P. 040 104 2000
Fax. (013) 472 123


PUHELINLUETTELO »
YHTEYSTIEDOT »
YHTEYDENOTTOLOMAKE »

Etsitkö näitä?


Kartat

Matkailuinfo


Kirjasto