Kulttuuritoimi

 

Kulttuuritoimi vastaa sivistyslautakunnan alaisena alaansa kuuluvien asioiden valmistelusta ja toimeenpanosta. Kulttuuritapahtumien järjestäminen, paikallisen kulttuuritoiminnan tukeminen ja yhteistyö eri järjestöjen ja yksittäisten taiteenharjoittajien kanssa kuuluvat kulttuuritoimen keskeisiin tehtäviin.

Juuassa on tilaa kulttuurillekin. Vuosittain järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia – konsertteja, teatteri- ja tanssiesityksiä, näyttelyitä, juhlia ym. Jokavuotinen tapahtuma on mm. Juuan kotiseututapahtuma –Ellinpäivät heinäkuun alkupuolella. Vuokonjärven kesäteatteri tarjoaa teatterielämyksiä luonnonkauniissa Vuokonjärven maisemissa. Kivenpyörittäjän kylä ja Lunastus –elokuvat filmattiin Juuan kauniissa vaaramaisemissa.

Kulttuuritoimella on käytössään näyttelytiloja, joita annetaan korvauksetta taiteilijoiden käyttöön näyttelyjen järjestämiseksi. Kirjaston yhteydessä on pieni viihtyisä näyttelytila n. 10-20 maalaukselle tai valokuvanäyttelylle. Liikunta-kulttuuritalon aulaan on mahdollista ripustaa suurempikin näyttely.

Kulttuuritoimella on varattuna vuosittain määräraha paikallisen kulttuuritoiminnan tukemiseen. Avustukset ovat haettavina alkuvuodesta. Avustuksia voivat hakea kulttuurityötä harjoittavat juukalaiset yhdistykset ja yksityiset henkilöt. Ohjeita ja hakulomakkeita voi tiedustella sivistysosastolta.

Kulttuuriasioissa sinua palvelee:

Juuan kirjasto
Iina Aaltonen
Puh. 040 104 2470
Sähköposti: etunimi.sukunimi@juuka.fi

Juuan kunta

Juuan kunnantalo

Avoinna ma-pe klo 9-15
Poikolantie 1, 83900 Juuka 
P. 040 104 2000
Fax. (013) 472 123


PUHELINLUETTELO »
YHTEYSTIEDOT »
YHTEYDENOTTOLOMAKE »

Etsitkö näitä?


Kartat

Matkailuinfo


Kirjasto