Muotoilu ja kuvataide, pääkuva

Juuan lukio muotoilu ja kuvataide

Teksti Muotoilu ja kuvataide

Oletko taiteellinen, kiinnostaako sinua kuvataide, muotoilu, kädentaidot? Haaveiletko muotoilun ja taidealan opinnoista? Silloin voisit tulla kokeilemaan osaamistasi Juuan muotoilulukioon.

Juuan lukiossa voit yleissivistävien kurssien ohella opiskella kuvataiteita ja muotoilua. Voit rakentaa itsellesi sopivan opinto-ohjelman kuvataiteen, muotoilun ja muiden aineiden kursseista. Voit opiskelun aikana valmistaa näytekansion töistäsi sekä suorittaa lukiodiplomin kuvataiteessa tai muotoilussa.

Opiskelet pienissä ryhmissä ja saat yksilöllistä opetusta. Saat perustiedot kuvalliseen ajatteluun, kuvien tuottamiseen sekä esinemuotoiluun.

Myyttisen Kolin läheisyys, mahtava Pielinen ja upeat maisemat antavat inspiroivan taustan kuvataiteen opiskelulle.

Juuan lukio on syksystä 2001 lähtien erikoistunut muotoilulukioksi. Erikoistuminen perustuu Juuan kunnan vahvuuksille, vuolukivi, keramiikka, kuvataide ja kädentaidot. Kuvataiteen ja muotoilun kursseja on yhteensä 14.

Juuan lukio tarjoaa yleissivistävien opintojen ohella monipuolisen mahdollisuuden opiskella kuvataiteita ja muotoilua. Opetussuunnitelmassa on vähintään 12 kuvataiteen ja muotoilun kurssia. Valittavana on valtakunnallisten kuvataidekurssien lisäksi tussipiirustusta, mallipiirustusta, maalausta ja taidegrafiikkaa. Muotoilun puolelta löytyy keramiikan perusteita ja design-työpajoja, ja eri materiaalien käsittelyä. Myös kansalaisopiston kuvataidekurssit ovat lukiolaisten valittavissa.

Katso lisätietoa kuvataiteen ja muotoilun kursseista lukion opetussuunnitelmasta.

Sisältöjulkaisija