Juukaharju ja Keihäsjoki

Reitin vaikeusaste: keskitaso/vaativa

Harjumaisemaa, soita, järviä sekä vanhaa metsää kelopuineen pääsee ihailemaan Juuan omalla, noin seitsemän kilometrin mittaisella Juukaharju -reitillä. Vaalean poronpallerojäkälän peitossa oleva harju kuuluu Iso-Karhun luonnonsuojelualueeseen, ja tämän vuoksi varsinkin männyt ovat päässeet kasvamaan reitillä erityisen pitkiksi ja paksuiksi - kannattaa kokeilla, yltävätkö kätesi reitin suurimman petäjän ympäri. Lisäksi, harjua astellessa voi törmätä erilaisiin metsäkanalintuihin, kuten suureen ja mahtavaan metsoon. Juukaharjun reitin aloituspisteessä, Iso-Karhu -järven rannalta on myös mahdollista vuokrata Iso-Karhun erämökkejä Jukka-Pekka Nykyriltä ja Martti Nykyriltä, p. 050 501 5499,  050 3582 080.

Katso myös: Iso-Karhun erämökit

Juuan vanhojen metsien suojelukohteista suurin, Keihäsjoki, on harjumaista maastoa kumpuineen sekä soisine suppineen. Noin viiden kilometrin mittainen polku kulkee aivan Keihäsjoen vierellä, välillä reitti poikkeaa läheisille lammille. Reitin alkupäässä sijaitsee vaatimaton, 1982 rakennettu Autiotupa, jossa on mahdollisuus niin uida, kalastaa, tehdä nuotio kuin myös yöpyä veloituksetta. Reitin loppupään taas palkitsee kesäkuusta lokakuun loppuun vuokrattava Petäisen kämppä, aivan Petäisen järven rannalla. Puiden huuhtomisen lisäksi Keihäsjoella on tarinoiden mukaan huuhdottu kultaa 1950-1960 -luvuilla. HUOM! Merkkaamattoman reitin vaikeustaso on vaativa (reitti Autiotuvan jälkeen Petäisen kämpälle).

Katso myös: Petäisen vuokrakämppä

Reitti: Juukaharju: Aja Juuan kiertoliittymästä Juankoskea kohti noin viisi kilometriä. Käänny oikealle Maaseläntielle, ja aja opasteita seuraten 9,3km. Reitti lähtee oikealta, kyltein merkatulta parkkipaikalta.

Keihäsjoki: Aja Juuan kiertoliittymästä Juankoskea kohti noin 10,8km. Käänny oikealle Panjantielle, ja aja suoraan 8,2km ja jätä auto Panjantien oikealle puolelle parkkipaikalle. Reitti Keihäsjoelle alkaa Panjantien vasemmalta puolelta, opastekyltin luota.

 

Juukaharjun ja Keihäsjoen lähestymis- ja maastokartta

 

 

Juuan kunta

Juuan kunnantalo

Avoinna ma-pe klo 9-15
Poikolantie 1, 83900 Juuka 
p. 040 104 2865 (Neuvonta ja yhteispalvelupiste)

p. 040 104 2000 (Juuan kunnan vaihde)
Fax. (013) 472 123


PUHELINLUETTELO »
YHTEYSTIEDOT »
YHTEYDENOTTOLOMAKE »