Kuohusuot ja Erämaakirkko

Reitin vaikeusaste: helppo/vaativa

 

Luonnonkauniin, 5 kilometriä pitkän Kuohunkierto –patikkapolun löytää Kuohusoiden suoalueelta, noin kymmenen kilometrin päästä Juuan kylältä. Ojittamaton, seesteinen suoympäristö houkuttelee läheisyyteensä erityisesti lintuja – onnekkaimmat voivatkin tulla tutuksi teeren tai kurjen kanssa. Loppukesästä punasävyiset suot peittyvät lakkojen sekä pumpulimaisen suovillan kukinnoista. Kuohunkierto-reitillä ei ole pitkospuita, joten kumikengät ovat tällä retkellä retkeilijän parhaat ystävät. HUOM! Kuohunkierto -reitillä ei ole merkkauksia tai pitkospuita, joten se on vaikeustasoltaan vaativa. Sen sijaan Erämaakirkolle vievä reitti sopii kaikenlaisille kulkijoille.

Erämaakirkko on pysäyttävä näky metsäisessä saarekkeessa Kuohunkierto-reitin varrella. Puupenkkiselle, koristelemattoman jylhälle kirkolle kulkijan matkaa siivittävät pitkospuut. Juuan evankelisluterilainen seurakunta järjestää kirkossa tilaisuuksia muutaman kerran vuodessa.

Katso myös: Juuan evankelisluterilaisen seurakunnan tapahtumakalenteri

Reitti: Kirkonkylän kiertoliittymästä ajetaan 9,7km Juankosken suuntaan, jonka jälkeen käännytään Kuohunkierto- ja Erämaakirkko opasteviitoilla merkitylle hiekkatielle oikealle. Hiekkatietä ajetaan 2,2km, kunnes huomaat vasemmalla puolen tietä olevat opasteviitat Kuohunkierron alkuun.

 

Kuohusoiden ja Erämaakirkon lähestymis- ja maastokartta

 

Juuan kunta

Juuan kunnantalo

Avoinna ma-pe klo 9-15
Poikolantie 1, 83900 Juuka 
p. 040 104 2865 (Neuvonta ja yhteispalvelupiste)

p. 040 104 2000 (Juuan kunnan vaihde)
Fax. (013) 472 123


PUHELINLUETTELO »
YHTEYSTIEDOT »
YHTEYDENOTTOLOMAKE »