Muuta tärkeää

 

OPINTONEUVONTA

Opintoneuvonnasta vastaavat lähinnä opettajat. Tekstiili-, kotitalous-, puutarha-, ja askartelukursseista tekstiilityönopettaja, teknisentyön ja atk:n kursseista teknisentyön opettaja, musiikkiryhmistä musiikinopettaja, taidekursseista kuvaamataidonopettaja, liikunta- ja tanssiryhmistä liikunnanopettaja, kielistä rehtori. Opintoihin liittyvää yleistä ohjausta saa myös toimistosta.


RYHMÄKOKO JA OSALLISTUMINEN

Opintoryhmän koko on kurssikohtainen, mutta normaalissa ryhmäopetuksessa vähintään seitsemän (7) ja liikuntaryhmissä kirkonkylä kymmenen (10) ja sivukylät (7) seitsemän opiskelijaa. Musiikkiryhmissä erilainen osallistujamäärä. Erikoiskursseilla esim. Ensiapu, minimiopiskelijamäärä voi olla suurempikin. On tärkeää tulla ryhmään heti ensimmäisellä kokoontumiskerralla ja osallistua opetukseen kaikilla kokoontumiskerroilla sekä noudattaa sovittuja kellonaikoja.

Huom! Epäsäännöllinen tai keskeytyvä opiskelu voi aiheuttaa koko ryhmän opiskelun keskeytymisen.


Kansalaisopiston ja lukion yhteistyönä toteutettavat kurssit

Tiedustelut ja ilmoittautuminen
LUKION REHTORI
 
040 104 2461.

Kurssien hinta 35 €/krs


KURSSIMAKSUT

Opiskelijat maksavat kurssimaksut kurssikohtaisilla laskuilla eräpäivään mennessä. Koko työvuoden kestävät kurssit laskutetaan viimeistään kevätkauden päätyttyä yhdessä erässä. Kurssimaksut on edelleen suhteutettu kurssin tuntimäärän mukaan seuraavasti:

Kurssimaksuperusteet/ lukukausi
1-6 h 10,00 €
7-12 h 16,00 €
13-20 h 18€
 
  • 21-30 h 21,00 €
  • 31-40 h 26,00 €
  • 41-50 h 29,00 €
  • 51-60 h 31,00 €
  • yli 60 h 46,00 €

tai kurssikohtainen riippuen kurssin muista kustannuksista. Kun kurssi sijoittuu lukuvuonna sekä syys- että kevätlukukaudelle, kurssimaksu muodostuu laskemalla yhteen lukukausien tuntimäärien perusteella määräytyvä maksu.

Lukion ja kansalaisopiston yhteistyökursseilla lukion aineopiskelussa kurssimaksuperuste on 35,00 €/kurssi.

Taiteen perusopetus/käsityökoulu: kurssimaksu: 60 h/lukuvuosi 102,00 € (perusmaksu 34,00 €/lukukausi ja materiaalimaksu 17,00 €/lukukausi)

Avoimen yliopiston, atk:n, käsityön taiteen perusopetuksen, erillisten viikonloppukurssien, luentojen ja musiikin kurssimaksut määritellään erikseen. Koko lukuvuoden mittaisilla kursseilla kurssimaksu määräytyy syys- ja kevätkauden yhteissummana.
Maksun suuruus on merkitty ohjelmaan kunkin kurssin kohdalle.

Musiikissa annetaan sekä yksilö- että ryhmäopetusta. Yksilöllisen opetustunnin pituus määräytyy oppilaan tason/linjan mukaisesti. Kurssimaksun perusteena on oppitunnin pituus seuraavasti:

  • 15 min/35 €,
  • 30 min/70 €,
  • 45 min/105 €/lukuvuosi.

Koska teoriaopetus on olennainen osa musiikin opetuksessa, yksilöopetuksessa teoriaopetus sisältyy kurssimaksuun kansalaisopiston opiskelijoilla ja musiikkiopiston toimipisteen juukalaisilla opiskelijoilla. Ryhmäopetuksessa kurssimaksu määräytyy normaalin ryhmäopetuksen perusteiden mukaisesti.

Lukukausimaksuihin voidaan myöntää huojennusta perheen taloudellinen tilanne huomioiden. Tiedustelut Musiikin opettaja Reetta Rautiainen tai rehtori Marja Kononen.

Kurssimaksu suoritetaan kurssikohtaisella kotiin lähetettävällä laskulla. Laskutus 31.7.2018 lukukauden päättymiseen mennessä. Työttömien työnhakijoiden on mahdollista saada 50 % alennus työvoimatoimiston todistusta vastaan. Todistus tulee esittää ko:n toimistolla kahden viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Samassa ryhmässä opiskeleville alle 16-vuotiaille lapsille annetaan sisaralennusta 50 %. Kokoaikaiset eläkeläiset opiskelijat (opiskelijakortti esitettävä) saavat jokaisesta kurssista 20 % alennuksen. Samassa ryhmässä opiskeleville alle 16 -vuotiaille annetaan sisaralennusta 50 %.


TODISTUKSET

Säännöllinen opiskelija voi pyynnöstä saada todistuksen opistossa opiskelustaan. Todistus maksaa 5 €.


VAKUUTUKSET

Opiston ylläpitäjä on vakuuttanut kuuttatoista vuotta nuoremmat opiskelijat. Muita opiskelijoita ei ole vakuutettu opiston puolesta.


KÄYTTÄYTYMINEN

"Eläköön esimerkki" Moni ryhmä kokoontuu koululla. Aikuisena olet esimerkkinä kanssaihmisille ja varsinkin lapsille, toimi siis sen mukaisesti.Tupakointi koulun sisätiloissa ja läheisyydessä on kielletty. Pysäköi autosi oikein. Huoltoautot liikkuvat ilta-aikaankin ja jos olet vastoin liikennemerkkiä pysäköinyt autosi, saatat tukkia esim. jäteauton ajoväylän, sairas- tai paloautosta puhumattakaan. Kun mennään salille liikkumaan, ei autoa tarvitse varmaan saada pysäköityä aivan ovenpieleen. Jne.

Älä myöhästy kurssilta tarpeettomasti ja ota muutoinkin  toiset kurssilaiset käytökselläsi huomioon.

Juuan kunta

Juuan kunnantalo

Avoinna ma-pe klo 9-15
Poikolantie 1, 83900 Juuka 
P. 040 104 2000
Fax. (013) 472 123


PUHELINLUETTELO »
YHTEYSTIEDOT »
YHTEYDENOTTOLOMAKE »

Etsitkö näitä?


Kartat

Matkailuinfo


Kirjasto