Linja-autot

 

 

WALTTI KÄYTTÖÖN ITÄ-SUOMEN LINJA-AUTOLIIKENTEESSÄ

Sivusto on osin kesken ja lisää tietoa päivitetään jatkuvasti.

Waltti on joukkoliikenteen uusi, vyöhykepohjaiseen hinnoitteluun perustuva matkakortti, jonka käyttöalue laajenee vaiheittain koko maahan.

Lipuilla voi matkustaa 6.6.2016 alkaen Iisalmen, Kuopion, Joensuun ja Mikkelin kaupunkeihin suuntautuvassa maaseutuliikenteessä sekä Waltti-kaupunkien paikallisliikenteessä. Waltti-kortti ei ole kuitenkaan käytössä kaikilla yhteysväleillä. Tarkista lipun kelpoisuus aikataulut-sivuilta.

ELY-keskuksen Waltti-kortti otetaan käyttöön myös Iisalmen paikallisliikenteessä. Waltti-kortti on jo käytössä Kuopion ja Joensuun kaupunkiseutujen paikallisliikenteessä. Mikkelin kaupunki ottaa käyttöön Waltti-kortin kaupungin paikallisliikenteessä kesäkuun alussa.

MIKÄ MUUTTUU?

Waltin käyttöönoton myötä lippujen hinnoittelu vaihtuu vyöhykepohjaiseksi. Lipun hinta vaihtelee sen mukaan, matkustatko yhdellä vai useammalla vyöhykkeellä. Waltti-kortille voi ladata sekä kausilipun että arvolipun. Arvolippu tarkoittaa, että korttiin ladataan tietty summa rahaa, joka kuluu sitä mukaa kun korttia käytetään. Waltti-arvolippu kelpaa oman alueen lisäksi Waltti-liikenteessä koko maassa.

Kausilippuja ovat kuntakausilippu ja yleiskausilippu. Kuntakausilippu vastaa nykyistä seutulippua. Nyt käyttöön otettavat Waltti-kuntakausiliput korvaavat Ylä-Savon, Kuopion, Joensuun ja Mikkelin seutuliput sekä Pohjois-Karjalan maakuntalipun. Näillä seutulipuilla voi matkustaa tämän vuoden ajan, mutta  niiden myynti lakkaa jo lokakuun lopussa. Keski-Savon ja Savonlinnan seudun seutuliput ovat käytössä vielä vuonna 2017.

Matkahuollon lipputuotteilla, esimerkiksi 44-matkan jäljellä olevilla sarjalipuilla voi matkustaa tämän vuoden elokuun loppuun saakka. Edellytyksenä kuitenkin on, että ne on ostettu viimeistään 11.5.2016 ja että linja-autossa on näiden lippujen lukumahdollisuus. Monilla yhteysväleillä on kuitenkin ELY-keskuksen Waltti-liikenteen lisäksi markkinaehtoista liikennettä, joissa maksuvälineenä käytetään Matkahuollon lippuja.  

Tämän jälkeen ELY-keskuksen Waltti-liikenteessä kelpaavat ainoastaan Waltti-liput sekä käteisellä tai pankki- tai luottokortilla maksettavat kertaliput.

Lisätietoa lipputyypeistä ja vanhojen lippujen kelpoisuudesta lipputyypit ja hinnat -sivuilta.

MISTÄ LIPPUJA SAA?

Waltti-matkakortteja voi ostaa ja lisäladata Waltti-asiakaspalvelupisteissä. Lisälatauksia voit tehdä myös ELY-keskuksen Waltti-liikenteen linja-autoissa. Huomaathan, että ELY-keskuksen Waltti-kausilippuja ei voi lisäladata kaupungin paikallisliikenteen Waltti-vuoroissa, eikä kaupungin Waltti-kortteja voi lisäladata ELY-keskuksen Waltti-liikenteessä.

Henkilökohtaisen Waltti-kortin ja kaikki muut lipputuotteet paitsi Kelan Waltti-koulumatkaliput voi jatkossa tilata myös internetissä osoitteesta https://nettilataukset.waltti.fi.  Netissä kortin voi myös lisäladata. Nettipalvelu tulee käyttöön kesän aikana. Tarkka ajankohta kerrotaan myöhemmin.

Ennen matkakortin hankintaa suosittelemme tutustumista lipputuotteisiin ja -hintoihin sekä maksuvyöhykkeisiin.

www.ely-keskus.fi/web/waltti-ita-suomi

 

 

 

 

Juuan kunta

Juuan kunnantalo

Avoinna ma-pe klo 9-15
Poikolantie 1, 83900 Juuka 
P. 040 104 2000
Fax. (013) 472 123


PUHELINLUETTELO »
YHTEYSTIEDOT »
YHTEYDENOTTOLOMAKE »

Etsitkö näitä?


Kartat

Matkailuinfo


Kirjasto