Uutiset

Murupolku

väli

 

 

Uutiset

Sisältöjulkaisija

angle-left Kunnanjohtaja Henri Tanskanen esittää kunnanhallitukselle: Kirjailija Heikki Turuselle kulttuurineuvoksen arvonimi

Kunnanjohtaja Henri Tanskanen esittää kunnanhallitukselle: Kirjailija Heikki Turuselle kulttuurineuvoksen arvonimi

Juuan kunnanjohtaja Henri Tanskanen esittää kunnanhallitukselle, että kirjailija Heikki Turuselle (s. 1945) haetaan tasavallan presidentiltä kulttuurineuvoksen arvonimeä.

Tanskanen perustelee esitystään Turusen mittavalla elämäntyöllä suomalaisen kielen ja kirjallisuuden parissa.

- Turunen on kirjoittanut kaikki romaaninsa Pielisen rannalla ja asunut koko elämänsä Pohjois-Karjalassa. Hän on tullut tunnetuksi karjalaisen mielenmaiseman kuvaajana. Turusen kirjallista tuotantoa voidaan pitää edelleen aktiivisena. Tanskanen perustelee

Kuuluisimpiin Turusen teoksiin kuuluu 1970 - luvulla ilmestyneet Simpauttaja, Joensuun Elli, Kivenpyörittäjän kylä sekä 2010 ilmestynyt Hämärätunnin tarinoita. Turusen uusin romaani on ilmestynyt tammikuussa 2023 Simpauttajan hinta - Timotein tuoksu II.

Vuosi 2023 on Simpauttajan 50-vuotisjuhlavuosi ja se on saanut tunnustuksen vuosisadan parhaana esikoisromaanina. Lisäksi vuonna 2001 Heikki Turunen sai Pro Finlandia -mitalin.

Lieksan, Nurmeksen ja Joensuun kaupungit sekä WSOY ovat tukeneet arvonimen hakua. Juuan kunta sitoutuu arvonimestä perittävän maksun suorittamiseen. Kunnan maksuosuus olisi 4 700 euroa.

 

 

Elä ihmeessä, tule Juukaan! -video

Kunnanjohtaja Henri Tanskanen istuu Hedwigin Helmi kahvilassa ja katsoo ulos ikkunasta

 

Meidän Pohjois-Karjala 300 vuotta


Pohjois-Karjala täyttää tänä vuonna 300 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi maakuntaliitto tekee videot jokaisesta Pohjois-Karjalan kunnasta. Huhtikuussa julkaistiin Juuan video, jossa puheenvuoron saa kunnanjohtaja Henri Tanskanen. Kuvassa on linkki, jota painamalla pääset katsomaan videon Pohjois-Karjalan youtube -kanavalla (video avautuu uuteen välilehteen).