Uutiset

Murupolku

väli

 

 

Sisältöjulkaisija

angle-left Megasakki esiintyi keskiviikkona koululaisille ja päiväkotilaisille

Megasakki esiintyi keskiviikkona koululaisille ja päiväkotilaisille

Keskiviikkona 22.11 Poikolan koulun oppilaat ja päiväkodin lapset pääsivät kuuntelemaan mukaansa tempaavaa sekä energistä konserttia kun groovaava lastenmusiikkiyhtye Megasakki saapui Juuan liikunta-kulttuuritalolle musisoimaan. Konsertin avasi Kirjasto- ja kulttuurivastaava Iina aaltonen.

Megasakki yhtye koostuu neljästä henkilöstä, Riikka Keränen (laulu), Elina Arlin (laulu), Vesa Ojaniemi (basso, elektroniikka) ja Anssi Tirkkonen (rummut, elektroniikka). Yhtyeen kappaleet ja sävellykset on toteuttanut myös basistinakin toimiva Vesa Ojaniemi. Vuonna 2023 Megasakki palkittiin Emma-Gaalassa Vuoden lastenmusiikki -palkinnolla.

Hauskat sanoitukset ja leikit tempaisivat päiväkodin lapset mukaansa lähes ensi sävelillä ja tulipa hymy myös aikuistenkin huulille. Sanoituksissa käsiteltiin myös tunteita, kuten harmitusta jos vaikka kadottaa itselleen rakkaan esineen. Jokaisella esiintyjällä oli myös omat taianomaiset kykynsä, kuten ajatusten luku ja ajassa matkustaminen. Esityksiin mahtui myös huumoria ja hyödyllisiä oivalluksia. Megasakin musiikista voitiin bongata erilaisia rytmikkäitä tyylisuuntauksilla, kuten HipHoppia, Funkia ja Soulia.

Konsertin mahdollisti Juuan kulttuuritoimi.

 

Lisätietoa Megasakista konserttikeskuksen sivuilla

Elä ihmeessä, tule Juukaan! -video

Kunnanjohtaja Henri Tanskanen istuu Hedwigin Helmi kahvilassa ja katsoo ulos ikkunasta

 

Meidän Pohjois-Karjala 300 vuotta


Pohjois-Karjala täyttää tänä vuonna 300 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi maakuntaliitto tekee videot jokaisesta Pohjois-Karjalan kunnasta. Huhtikuussa julkaistiin Juuan video, jossa puheenvuoron saa kunnanjohtaja Henri Tanskanen. Kuvassa on linkki, jota painamalla pääset katsomaan videon Pohjois-Karjalan youtube -kanavalla (video avautuu uuteen välilehteen).

grafiikka