Uutiset

Murupolku

väli

 

 

Sisältöjulkaisija

angle-left Poikolan koululle myönnettiin kouluruokadiplomi

Poikolan koululle myönnettiin kouluruokadiplomi

                         

Kuvassa ruokapalvelun henkilöstöä: Sini Solehmainen, Jonna Kekäläinen, Heidi Ovaskainen, Lahja Toivanen, Virpi Kainulainen, Satu Hyvärinen, Poikolan koulun rehtori Virpi Nevalainen sekä Pirjo Pulkki

Poikolan koululle myönnettiin kouluruokadiplomi. Diplomi on voimassa 3 vuotta ja sen myöntämisestä vastaa Ammattikeittiöosaajat ry.

Diplomia juhlistettiin tänään 14.2 koulun ravintola Rosmariinissa. Diplomin tavoitteena on kohottaa kouluruokailun merkitystä sekä nostaa se näkyväksi osaksi koulun yhteistä toimintaa. Poikolan koululla on panostettu paljon siihen, että ruoka on maittavaa ja ravitsevaa. Poikolan koulun oppilaat ovat saaneet myös vaikuttaa kouluruokailuun ja saaneet oman äänensä kuuluviin mm. toiveruokapäivien muodossa.

 

Yhtä pistettä vaille täydellisesti

Diplomin hakukriteereissä oli ravitsemuksen, kasvatuksellisen ja ekologisen ruokailuun edistämistä koskevia asioita, jotka Poikolan koululla täytettiin yhtä pistettä vaille täydellisesti lukemin 44/45. Kehitettävää löytyi ruokatoimikunnan puuttumisesta. Ruokatoimikunta olisi koulun hallituksen alainen työryhmä, joka valvoisi kouluruoan ja sille asetettujen ruokatavoitteiden toteutumisesta. Ruokatoimikunnan kokoamista jäädään pohtimaan.

Vaikka toimikuntaa ei ole ollut toiminnassa, on vuoropuhelu ja yhteistyö ollut kiitettävää tasoa. Otamme kopin kehittämisestä vastaan ja mietitään mahdollisen tiimin kokoamista toteaa puhtaus- ja ruokapalvelupäällikkö Satu Hyvärinen.

Poikolan koulun ruokapalvelun henkilöstö kertoo ottaneensa huomioon myös ruokalistoja pohtiessa ruoan menekin ja hävikin. Tavoitteena on tehdä aina ruokaa, joka maistuu ja hävikki pysyy silloin pienenä.

Puhtaus- ja ruokapalvelupäällikkö Satu Hyvärinen ripusti kouluruokadiplomin ruokalan seinälle.

Kouluruokadiplomin kunniaksi oppilaat saivat jälkiruokana jäätelötuutit.

 

 

Mikä on kouluruokadiplomi

Kouluruokadiplomi® on kouluille myönnettävä tunnustus ravitsemuksellisesti, kasvatuksellisesti ja ekologisesti kestävän kouluruokailun edistämisestä. Diplomi on osoitus siitä, että koulussa huolehditaan kouluruokailulle asetettujen ravitsemus-, terveys- ja tapakasvatustavoitteiden toteutumisesta. Diplomi kertoo myös hyvästä yhteistyöstä.

 

Elä ihmeessä, tule Juukaan! -video

Kunnanjohtaja Henri Tanskanen istuu Hedwigin Helmi kahvilassa ja katsoo ulos ikkunasta

 

Meidän Pohjois-Karjala 300 vuotta


Pohjois-Karjala täyttää tänä vuonna 300 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi maakuntaliitto tekee videot jokaisesta Pohjois-Karjalan kunnasta. Huhtikuussa julkaistiin Juuan video, jossa puheenvuoron saa kunnanjohtaja Henri Tanskanen. Kuvassa on linkki, jota painamalla pääset katsomaan videon Pohjois-Karjalan youtube -kanavalla (video avautuu uuteen välilehteen).

grafiikka