Kansalaisopisto

Kansalaisopiston koonti

Koronatilanteen vaikutukset kansalaisopiston kevätlukukauden alkaessa

Koronatilanteen vaikutukset kansalaisopiston kevätlukukauden alkaessa

Kansalaisopiston kevätlukukausi alkaa 11.1.2021 pääosin normaalisti. Opiskelijoilla on maskisuositus kurssien aikana. Tarvittaessa lisäohjeita tekstiviestein kurssikohtaisista järjestelyistä tullaan antamaan opiskelijoille kurssikohtaisesti tilanteen mukaan.

 

Kun kevätlukukausi alkaa, on tärkeää muistaa:

  • Koko lukuvuoden osalta syksystä lähtien useiden kurssien ryhmäkokoa on pienennetty sekä minimi- että maksimiopiskelijamäärien osalta opetustilojen riittävän väljyyden toteutumiseksi. Opetustiloissa voidaan järjestellä esimerkiksi kalusteita toisin. Opetusryhmissä on tarjolla käsidesiä opiskelijoiden käyttöön ja läheisyydestä löytyy myös käsienpesumahdollisuus.  Tilojen siivousta on tehostettu.
  • Tärkeää on myös, että opiskelijat saapuvat ja lähtevät kursseilta täsmällisesti ylimääräisten kontaktien välttämiseksi.
  • Kursseille osallistuvia ja kansalaisopiston tiloissa asioivia pyydetään nyt erityisesti huolehtimaan käsihygieniasta ja turvavälien toteutumisesta.
  • Opiskelijat ovat voineet halutessaan käyttää omakustanteista maskia kursseilla, mutta nyt kevätlukukauden alusta lähiopetuksessa suositellaan vahvasti oman maskin käyttöä tunneilla.

Jotta opiskelijat ja opettajat voivat ilman ylimääräistä huolta opiskella kursseilla, muistutamme, että kursseille ei pidä tulla sairaana tai  jos on vähänkään hengitystieoireita!

Tarkempia ohjeita aine- ja kurssikohtaisista järjestelyistä tullaan antamaan opiskelijoille kurssikohtaisesti tilanteen mukaan. Tärkeää on, että sekä opiskelijat että opettajat noudattavat yhteisiä toimintaohjeita- ja tapoja turvallisuuden edistämiseksi.

Kurssien toimintaa pyritään jatkamaan etä- tai verkko-opetuksena eri tavoin, siirtämällä kokoontumisajankohtia ja -paikkoja jne, jos lähiopetuksen järjestäminen ei ole mahdollista. Mikäli kurssin opetus keskeytyy kokonaan niin, että vähintään puolet jää toteutumatta kurssin tunneista, kurssimaksusta palautetaan vastaava osuus. Kurssimaksujen palautukset käsitellään kevätlukukauden päättyessä.

Juuan kansalaisopiston rakennus

Taitoja, tietoja ja hyvinvointia kansalaisopistosta

Taitoja, tietoja ja hyvinvointia kansalaisopistosta

 

Juuan kansalaisopisto on kunnan ylläpitämä yleissivistävä oppilaitos, joka tarjoaa opetusta kaiken ikäisille oppijoille Juuan kunnan alueella. Kansalaisopiston ohjelma on postitettu kotiin syksyllä 2020 ja ajantasainen ohjelma löytyy opistopalvelut.fi/juuka (linkki avautuu uuteen ikkunaan) jossa myös ilmoittautuminen ja ilmoittautumisohjeet.

Juuan kansalaisopisto on kaikkia varten. Ohjelmaamme kuuluu kursseja niin aikuisille, lapsille, ikäihmisille kuin erityisryhmille. Opiskelu kursseilla on pääosin ryhmäopetusta eri kokoisissa ryhmissä. Osa opetuksesta järjestetään yksilöopetuksena (musiikissa), pari-, pienryhmä- tai etäopetuksena. Kaikki ovat tervetulleita opiskelemaan pohjakoulutuksesta, iästä ja kotikunnasta riippumatta.

Syksyllä valmistuvasta kansalaisopiston kehittämisohjelmasta alkupalana lukuvuosi 2020-2021 käynnistyy hyvinvointiteemalla. Hyvinvointilautakunnan päätöksen mukaan peruskurssimaksujen rakenne on uudistettu perustumaan kokonaistuntimäärään tasaisesti muuttuvalla kertoimella. Muistathan myös taiteen perusopetuksen ja lukioyhteistyökurssien tarjonnan.

Tervetuloa opiskelemaan!

Kansalaisopiston ohjelma

Sisältöjulkaisija

Kansalaisopiston yhteystiedot

YHTEYSTIEDOT

Kansalaisopiston toimisto
Poikolantie 1
83900 Juuka

Arkisin 9 - 15

kansalaisopisto@juuka.fi