15.08.2016 10:31 | Markus Hirvonen

Juuka toivottaa lapsille turvallista koulumatkaa!

-

 

 

Huomenna koittaa Juuassa lasten ja nuorten tärkeä päivä, on aika astua jälleen koulutielle. Eskareille ja ekaluokkalaisille se tarkoittaa ensimmäistä askelta opiskelun ja koulun maailmaan. Se on valtava askel pienen ihmisen elämässä, jonka jokainen muistaa koko loppuelämänsä. Minäkin muistan oman ensimmäisen koulupäiväni. Silloin reppu oli iso, mutta suurinta oli jännitys. Millaisia ovat luokat? Millaisia kavereita siellä on? Onkohan opettaja kiva? Mitä siellä on ruokana? Kysymyksiä oli mielessä paljon. Lapset ovat siitä hienoja, että he selviävät ja pärjäävät. Niin selvittiin me, ja niin selviävät huomenna aloittavat koululaiset.

Suomalainen lapsi, ja varsinkin Juukalainen lapsi, voi onneksi mennä kouluun turvallisella mielellä. Meillä opettajat ovat korkeasti koulutettuja kasvatuksen ja opetuksen ammattilaisia, joita tukee koulutettu avustajien joukko. Koulussa käytetään viimeisen päälle hiottuja opetussuunnitelmia, joissa pyritään yksilölliseen opetukseen ja kasvatukseen. Lisäksi kouluissa on hyvät ohjelmat kiusaamisen ehkäisyyn ja varhaiseen puuttumiseen. Tilat ovat hyvässä kunnossa ja olemme saaneet välitunneille loistavan lähiliikuntapaikan Poikolan kouluille. Kyläkoulujen oppilaat saavat oppia hieman erilaisissa ympäristöissä Vihtasuon, Nunnanlahden ja Ahmovaaran kouluilla. Oppiminen on turvallista aloittaa.

Lapsen oppimistyössä on erittäin tärkeää koulun ja kodin välinen yhteistyö. Toivon vanhemmilta ja opettajilta laajaa ja asiallista yhteistyötä lapsen oppimisen edistämiseksi. Meidän jokaisen tavoitteena tulee olla se, että Juuasta aikanaan peruskoulunsa päättävät nuoret ovat saaneet erinomaiset eväät selvitä jatko-opinnoista ja elämästä yleensäkin. Se on koko kunnan yhteinen tehtävä, sillä tulevaisuus on juuri näissä huomenna kouluun astelevissa lapsissa ja nuorissa. Me aikuiset voimme tehdä lapsillemme lupauksen. Olkaamme kaikki siis heidän tukenaan tällä vaativalla koulutiellä! Iloitaan lasten kasvamisesta meitä viisaammiksi ja osaavimmiksi. Kun lapsi tarvitsee tukea, tuetaan. Kun lapsi tarvitsee kannustusta, kannustetaan. Kun riita tarvitsee ratkaisijaa, haetaan ratkaisuja. Kun lapsi tarvitsee surussa olkapäätä, olkaamme se olkapää. Me vanhemmat olemme esimerkkejä, miten kiitetään, miten kehutaan ja miten pyydetään anteeksi.

Juuan kunta toivottaa jokaiselle koululaiselle turvallista matkaa koulutielle ja jokaiselle vanhemmalle voimia arjen vaativaan kasvatustehtävään!

 

Markus Hirvonen

Kunnanjohtaja

 

 

 

Lisää kommentti


Lähettäjä: 
Sähköpostiosoite: 
Kuvavarmennus
 
« Takaisin

Juuan kunta

Juuan kunnantalo

Avoinna ma-pe klo 9-15
Poikolantie 1, 83900 Juuka 
p. 040 104 2865 (Neuvonta ja yhteispalvelupiste)

p. 040 104 2000 (Juuan kunnan vaihde)
Fax. (013) 472 123


PUHELINLUETTELO »
YHTEYSTIEDOT »
YHTEYDENOTTOLOMAKE »