11.10.2016 16:44 | Markus Hirvonen

Katetulta kaukalolta Ilvolankoskelle - Suorituspaikat kuntoon

Tällä viikolla alkoi Juuan katetun kaukalon rakentaminen Juuan palloseuran voimin. Kunta hankki sovitusti tarvikkeet ja talkoolaiset rakentavat hallin valmiiksi. Erilainen ja uudenlainen tapa toimia, mutta siinäkin mallia muualle Suomeen. Talkoolaiset latasivat sosiaaliseen mediaan kuvia, jossa toiminta aloitettiin hymyssä suin grillaten ensin talkoolaisille ruokaa. Siitä alkaa työ, joka johtaa jälleen suorituspaikkojen parantumiseen Juukalaisessa liikuntaympäristössä.

 

Jääurheilu on lajina äärimmäisen riiippuvainen suorituspaikoista. Juukaan ei rakennettu hallia silloin, kun se tehtiin useisiin kuntiin Suomessa. Näin ollen jääurheilun osalta tänne muodostui tyhjiö ja paikkakunnan nuoret suuntasivat joko eri lajeihin tai Polvijärven ja Nurmeksen seuroihin. Nyt tätä puutetta korjataan kattamalla kaukalo, vaikka jäädytysputkia ei maan alle tulekaan. Kuitenkin jääurheilua voidaan harrastaa jatkossa silloinkin, kun sataa talvella lunta tai vettä, joten joillakin viikoilla jääaika lisääntyy.

 

Samaan aikaan Juuassa on syksyn aikana valmistumassa urheilukentän perusparannus. Tämäkin hanke on ollut urheilijoiden hankelistalla kauan, ja nyt investointi toteutetaan. Ensi kesänä Ilvolankoskella voidaan harjoitella huippu-olosuhteissa yleisurheilua ja jalkapalloa. Aktiiviset Lete-kerhot pääsevät talven lopulla liikkumaan uusituilla pinnoilla, joten ennätyksiä on takuulla luvassa. Ehkä saamme ensi vuonna avajaiskisoihin houkuteltua urheilijoita, jotka vetävät katsomot täyteen. aika näyttää.

 

Nämä kaksi hienoa kohdetta yhdistettynä valtakunnan parhaaseen lähiliikuntapaikkaan todistavat Juukalaisista kolme:

1. Juukalaiset ovat sinnikkäitä

2. Täällä uskotaan tulevaan

3. Täällä ymmärretään terveyden- ja hyvinvoinnin edistämisen merkitys

 

Juukalaiset ovat vieneet hankkeita eteenpäin 90-luvulta saakka ja nyt ne toteutetaan ainutlaatuisella yhteistyöllä. Tavat toimia ovat niin ainutlaatuisia, ettei niihin taivu edes valtionhallinnon avustusjärjestelmät; pitäisi mennä perinteisen kaavan mukaan. Mutta kun tehdään yhteistyöllä ja edullisemmin, se ei osu ministeriön kriteereihin. Mutta se osui meidän alueen tarpeisiin.

 

Toiseksi mikään kunta ei tekisi investointeja, jos ei uskoisi tulevaan. Täällä päättäjät haluavat uskoa, että näitä paikkoja tarvitaan osana elinvoimaa. Elinvoimaa on se, miten alueella viihdytään ja nämä investoinnit ovat selkeitä parannuksia yleiseen elinvoimman. Lisäksi emme voi liikaa korostaa näiden investointien hyvinvointivaikutuksia. Jokainen lähiliikuntapaikalla, kaukalossa tai ilvolankoskella vietetty minuutti parantaa meidän kaikkien hyvinvointia.

Kohta on kaikki suorituspaikat kunnossa, kaikki joukolla liikkumaan!

 

 

 

 

Kommentit:

12.10.2016 22:34 | Jyrki Tuononen
Sinnikkyden suhteen täysin yhtä mieltä. Hyvää on saanut odotella, hyvä kun lopulta saatiin. Hyvä Juuka.

Lisää kommentti


Lähettäjä: 
Sähköpostiosoite: 
Kuvavarmennus
 
« Takaisin

Juuan kunta

Juuan kunnantalo

Avoinna ma-pe klo 9-15
Poikolantie 1, 83900 Juuka 
p. 040 104 2865 (Neuvonta ja yhteispalvelupiste)

p. 040 104 2000 (Juuan kunnan vaihde)
Fax. (013) 472 123


PUHELINLUETTELO »
YHTEYSTIEDOT »
YHTEYDENOTTOLOMAKE »