09.05.2017 15:31 | Markus Hirvonen

Juuan nuoret työllistyvät kesällä hyvin!

Juukalaiset nuoret työllistyvät kesäksi hyvin, erityisesti yrittäjyys kiinnostaa.

 

Juuassa oli tänä vuonna valittu kesätöissä kohderyhmäksi nuoret. Kohderyhmässä painotus oli käytännössä 15-19 – vuotiailla, koska tämän ikäluokan työllistyminen on Suomessa yleisesti vaikeinta. Samaan aikaan juuri siihen ikäluokkaan kuuluu keskeisesti aikuiseksi kasvamisen aika, jolloin on aika oppia toimimaan työelämässä. Juuassa otettiin tavoitteeksi, että jokainen saisi kesätyöpaikan tästä ikäryhmästä. Tietoa siitä, onko jokaisella kesätyöpaikka on vaikea saada, mutta ainakin lähes kaikilla työtä hakeneilla sellainen näyttää olevan.  Vieläkin kannattaa olla kuntaan yhteydessä, jos kesätyöpaikka kiinnostaa.

 

Yrittäjyys kiinnostaa Juuan nuoria

Juuassa on ollut tänä kesänä käytössä kolmiportainen työllistämismalli. Ensinnäkin Juuan kunta tukee juukalaisten nuorten kesätyöpaikkojen järjestämistä vuonna 2017 osallistumalla työnantajille kesätyön järjestämisestä aiheutuviin kustannuksiin 200 euron suuruisella osuudella. Toiseksi kunta tukee 4H-yhdistystä, jonka kautta nuoret voivat perustaa yrityksiä. Tämä on ollut erityisen suosittua tänä kesänä ja sen vuoksi kunta on valmis antamaan nuorten yrityksiin tarvittaessa lisärahoitusta. Jos yrittäjyys kiinnostaa nuoria, siihen pitää ehdottomasti tukea ja kannustaa. Mallin toimivuudesta erityiskiitos 4H-yhdistykselle. Näyttää siltä, että yli kymmenen 4H-yritystä palvelee Juuan alueella tänä kesänä. Se on mahtava asia!

 

Kunnan työpaikoissa suosituin kirjasto, erikoisin Some-toimittaja!

 

Kolmantena keinona on vuosien tauon jälkeen ollut kunnan omat kesätyöpaikat. Kesätyöpaikkoja on ollut haettavana perinteisissä tehtävissä, kuten kirjastossa, tekniikan osastolla sekä laitos- ja ravintohuollossa. Suosituin paikka tänä vuonna hakijoiden suhteen oli kirjasto, jonne oli kymmeniä hakijoita. Nykyisten sähköisten hakemusten aikana hakemuksia kertyi ympäri Suomea. Johtuen yrittäjien hienosta halusta työllistää nuoria sekä kohtuullisen suuresta 4H-yrittäjien määrästä, juukalaisia hakijoita varsinaisiin kesätyöpaikkoihin oli kohtuullisesti. Näin ollen ikäluokasta 15-19 – vuotiaat saimme palkattua suurimman osan. Erikoisin työpaikka on Some-toimittajat, jotka toimivat kesällä suoraan allekirjoittaneen kunnanjohtajan alaisuudessa. Nuorten tehtävänä on tehdä videoita ja muuta Some-tuotantoa eri kanavissa siten, että markkinointi kohdistuu juuri nuorille. Olin itsekin suoraan sanottuna pihalla, kun aktiiviset nuoret työhaastattelussa kertoivat mitä kaikkia kanavia he aikovat tässä kesätyössä käyttää. Työkaluna iPad ja kanavana koko internetin ihmeellinen maailma. Minä kuvittelin olevani some-osaaja, mutta esihistoriallinen osaamiseni paljastui nuorten vieressä hyvin nopeasti.

Näiden Some-toimittajien toimesta Juuasta kuuluu kesällä, ja lujaa! Pistäkää seurantaan.

 

Juuan kunnan painopistealueeksi työllistämisessä on valikoitu nuoret. Yhdessä toteutettu kokonaisuus näyttää olevan menestys. Tietenkin on mahdollista, että kaikki eivät ole hakeneet töitä ja haluavat esimerkiksi olla kesän vapaalla. Kannustan edelleen nuoria hakemaan töitä, mikäli työpaikka puuttuu. Kotoa varmasti ei ketään töihin haeta, joten aktiivisuus palkitaan. Esimerkiksi yrityksille maksettavaa tukea on edelleen mahdollista saada. Toki hieman vanhemmilla nuorilla voi olla vaikeuksia työllistyä, joka on tietenkin harmillista. Meidänkin haussa useita 25-35 – vuotiaita jäi työllistymättä kunnan kesätyöpaikkoihin, koska painopiste oli nuoremmissa työnhakijoissa.

 

 

 

 

Kommentit:

09.05.2017 15:33 |

Lisää kommentti


Lähettäjä: 
Sähköpostiosoite: 
Kuvavarmennus
 
« Takaisin

Juuan kunta

Juuan kunnantalo

Avoinna ma-pe klo 9-15
Poikolantie 1, 83900 Juuka 
p. 040 104 2865 (Neuvonta ja yhteispalvelupiste)

p. 040 104 2000 (Juuan kunnan vaihde)
Fax. (013) 472 123


PUHELINLUETTELO »
YHTEYSTIEDOT »
YHTEYDENOTTOLOMAKE »