21.11.2017 11:59 | Markus Hirvonen

Kivitutkimussäätiö selvitystilaan, kunta odottaa rauhassa tilanteen kehittymistä

 

Suomen Kivitutkimussäätiön hallitus on 13.11.2017 pitämässään kokouksessa päättänyt käynnistää selvitystilamenettelyn. Säätiön hallitus on todennut ettei säätiöllä ole riittäviä kassavaroja sen toiminnan jatkamiseksi. Selvitystilamenettelyn tarkoituksena on säätiön purkaminen ja säätiön toiminnan lopettaminen. Samalla Kivitutkimussäätiön harjoittama näyttelytoiminta sekä tutkimustoiminta päättyy Juuan kivikeskuksessa. Suomen Kivitutkimuskeskuksen hallitus asettaa selvitysmiehen selvitystilamenettelyä varten.

 

Näin tiedotti Suomen kivitutkimusäätiö 21.11.17 tilanteestaan julkisesti.Säätiö on tehnyt Juuan alueella merkittävää työtä 2000-luvun alusta alkaen. Kivikeskuksessa on ollut opetus- ja tutkimustoimintaa sekä matkailutoimintaa. Näyttelyissä on ollut mm. Salvador Dalin ja Kauko Kortelaisen teoksia sekä muita korkealaatuisia näyttelyitä.

 

Juuan kunta on lainannut säätiölle sen alkuaikoina kivikeskuksen rakentamiseen varoja. Tällä hetkellä saatavia on noin 800 000e. Kivitutkimussäätiön selvitystilamenettelyssä selviää tarkemmin, miten säätiön omaisuuden kanssa menetellään. Me kunnassa suhtaudumme rauhallisesti selvitysmiehen työhön ja olemme työssä aktiivisesti mukana. Kivikeskuksen tilan kohtaloa tai lainan lopullista kohtaloa emme vielä tiedä, mutta uskomme ja luotamme asioiden järjestyvän parhain päin.

 

Elämässä on kaikella on aikansa. Juuassa ajattelemme aina asioita positiivisesti. Tässäkin asiassa jonkun asian loppu on jonkin uuden asian alku.

  

 

 

 

 

Kommentit:

28.11.2017 14:18 | Nyk. Länsisuomalainen
Onhan se sääli, jos noin upea paikka lopetetaan, näin ex Juukalaisen mielestä ainakin.Toki ilman rahaa on vaikea jatkaa nykyisessä muodossaan mutta, jos tulisi uusiyrittäjä , joka saisi bisneksen vetämään. Kiitos myös Markus Hirvoselle Juuan liveblogeista, joita on kiva lukea silloin tällöin. Menestystä syntymäkunnalle toivoen näin Suomi 100v täyttyessä.

Lisää kommentti


Lähettäjä: 
Sähköpostiosoite: 
Kuvavarmennus
 
« Takaisin

Juuan kunta

Juuan kunnantalo

Avoinna ma-pe klo 9-15
Poikolantie 1, 83900 Juuka 
p. 040 104 2865 (Neuvonta ja yhteispalvelupiste)

p. 040 104 2000 (Juuan kunnan vaihde)
Fax. (013) 472 123


PUHELINLUETTELO »
YHTEYSTIEDOT »
YHTEYDENOTTOLOMAKE »