31.01.2018 13:11 | Markus Hirvonen

Kouluhanke alkoi, tavoitteena terveet uuden ajan oppimisympäristöt

 

 

Strategian mukaisesti Juuassa on alkanut työ uuden koulukeskuksen rakentamiseksi Juukaan. Meillä, kuten kaikissa Suomen kunnissa, on vuosia tehty työtä vanhojen koulurakennusten kanssa. Tosiasia on kuitenkin, että jossain vaiheessa tulee vastaan se piste, ettei vanhoista enää saada muokattua nykyaikaisia oppimisympäristöjä, joissa voidaan toteuttaa uuden opetussuunnitelman mukaista opetusta. Lisäksi kouluissa osa oppilaista ja opettajista oireilee sisäilman vuoksi, ja oireilua ei ole lukuisista toimenpiteistä huolimatta saatu kokonaan loppumaan. Kun siis yhdistimme ajatuksen nykyaikaisista tiloista terveeseen sisäilmaan, uuden koulun rakentaminen meidän kaikkien lapsille nousi ykkösvaihtoehdoksi. Ja Juuka näin jatkaa valtavia panostuksia kuntalaisten hyvinvointiin, ja olemme siitä erityisen ylpeitä.

Alussa on työtä valtavasti. Talouspäällikkömme Petteri Soinisen johtama tehotiimi aloitti työnsä viime viikolla ja ratkaistavia asioita tulee nopeasti päättäjien pöydälle. Koulun sijainti tarkemmin, rakennusmateriaali, opetustilojen määrä, muiden tilojen määrä, keittiön ruuanvalmistustapa, monikäyttöisyys ja muut oheistilat ovat aika nopeasti päätettävänä. Siitä voidaan edetä tilaohjelmaan, jossa sitten tulee tarkempia suunnitelmia. Keskeisiä periaatteita ovat uuden opetussuunnitelman mukaiset oppimisympäristöt, tilojen monikäyttöisyys, tehokas neliöiden käyttö, energiatehokkuus ja ekologisuus ja terve sisäilma.

Koulun rakentamisen yhteydessä selvitetään monia muitakin asioita, kuten auditorion tai uimahallin rakentamisen kustannuksia. Päätyö on tietenkin koulu, mutta samassa yhteydessä nämä selvitykset saadaan tehtyä samalla ilman lisäkustannuksia ja päättäjät saavat aitoa dataa päätöksenteon tueksi.

Uusi koulu Juukaan on nyt kunnan kärkihanke, jota viedään täysillä eteenpäin. Asian tarkemmasta tiedottamisesta vastaa Petteri, mutta tietenkin olen itsekin tässä mukana. Olemme innoissamme tästä mahdollisuudesta, joka tulee olemaan jatkossa yksi Juuan monista ylpeydenaiheista

 

Lisää kommentti


Lähettäjä: 
Sähköpostiosoite: 
Kuvavarmennus
 
« Takaisin

Juuan kunta

Juuan kunnantalo

Avoinna ma-pe klo 9-15
Poikolantie 1, 83900 Juuka 
p. 040 104 2865 (Neuvonta ja yhteispalvelupiste)

p. 040 104 2000 (Juuan kunnan vaihde)
Fax. (013) 472 123


PUHELINLUETTELO »
YHTEYSTIEDOT »
YHTEYDENOTTOLOMAKE »