15.02.2018 15:36 | Markus Hirvonen

Jäänveiston SM-kisat talvikauden helmenä

 
Juuassa on kesäisin tunnetusti valtava määrä tapahtumia. Mutta tapahtuu meillä talvellakin ja isosti tapahtuukin! Muutamana vuonna jäärakentamiseen keskittyneet suuret kokeilut ovat jääneet, mutta jää ja lumi tapahtumien aiheena on jäänyt elämään alueelle vahvasti. Viime vuonna alueella oli suuren suosion saavuttanut lumiveistokilpailu ja tänä vuonna, aivan kohta, järjestetään Nunnanlahden kivikeskuksen alueella jäänveiston Sm-kilpailut.
 
Järjestäjien nettisivujen mukaan jäänveiston XXIV SM kilpailuihin on ilmoittautunut huippunimiä ja todellisia yllättäjiä eri puolelta Suomea. Monilla heistä on kokemusta ja palkintoja aiemmista kisoista niin Suomessa kuin ulkomailla. Joukossa on myöskin yllättäjiä, joilla on aiempaa kokemusta ja näyttöjä kädentaidoistaan muun kuin jäämateriaalin käytössä. Kilpailun teema on vapaa, joten odotukset ovat korkeat.
 
 
Kilpailijat veistävät suurista jääkuutioista kahden päivän aikana huikeita veistoksia, joiden syntymistä voi yleisö seurata. Tuomaristo arvioi taiteellista ja teknillistä vaikutelmaa ja veistosten ideaa, teemaa, alkuperäisyyttä, luovuutta, yllätyksellisyyttä
 
Yleisöllä on mahdollisuus itsekin kokeilla jäänveiston jaloa taitoa. Paljon muutakin ohjelmaa on luvassa: vierailu lumikappelissa, vaellus hyvinvointirastilla, rekiajelua, elokuva Pielinen – elämää suurempi järvi. Lapset ja lapsenmieliset voivat lasketella jääliukumäessä, ihastella koirien Match Showta (lauantaina), seurata kepparinäytöksiä ja kokeilla ongintaa. Herkutella voi kodan nokipannukahvilla ja letuilla, Tulikivi-ravintolassa ja Kivikylän Herkku kyläpuodissa. Tulikivi-studiolla on takkapäivät. (lähde jäänveiston Sm-kisojen nettisivut)
 
Kunta on mukana tapahtumassa yhteistyökumppanina. Se tarkoittaa, että kunta antaa järjestäjien käyttöön mm. lumitykin ja muuta siihen liittyvää kalustoa. Tässä tapahtumassa vapaaehtoiset ovat suuressa roolissa ja järjestäminen tapahtuu käytännössä kokonaan juuri paikallisten ihmisten voimin. Tapahtumassa on valtavasti tekemistä kahdeksi päiväksi ja tässä onkin erinomainen viikonloppumatkan kohde. Itse menen perheen kanssa viettämään aikaa tapahtumaan, sillä lapset rakastavat ulkoiluaktiviteetteja ja saavat itsekin kokeilla tapahtumassa jäänveistoa. Tämä tapahtuma täydentää mahtavasti Juuan matkailutapahtumatarjontaa!
 
Samalla on hieno tilaisuus olla Juuan alueella koko viikonloppu. Majoitusta meillä löytyy rantamökeistä, kotimajoituksesta, puu-Juuan hienosta majatalosta ja hotellista. Eksoottinen viikonloppuvapaa siis tarjolla.
 
Nähdään siis Juuassa 24-25.2!

Lisää kommentti


Lähettäjä: 
Sähköpostiosoite: 
Kuvavarmennus
 
« Takaisin

Juuan kunta

Juuan kunnantalo

Avoinna ma-pe klo 9-15
Poikolantie 1, 83900 Juuka 
p. 040 104 2865 (Neuvonta ja yhteispalvelupiste)

p. 040 104 2000 (Juuan kunnan vaihde)
Fax. (013) 472 123


PUHELINLUETTELO »
YHTEYSTIEDOT »
YHTEYDENOTTOLOMAKE »