15.06.2018 12:20 | Markus Hirvonen

Juuassa menee hyvin!

Juuan kunta tekee viimeisiä hektisiä työpäiviä ennen kovimman lomakauden alkua. Heinäkuussa kunnantalo on avoinna, mutta toiminnot ovat hieman normaaliaikaa hiljaisempia. Mutta kunnassa tapahtuu muuten hienoja asioita.

 

Kesän tapahtumat ovat jo alkaneet Juuka jatsaa-festareilla ja musiikkileirillä. Vauhti vain kiihtyy kohti ellinpäiviä, joiden aikana koko Juuka kuhisee tapahtumia. Kesä on siis meille kaikille hyvä.

 

Elinkeinoelämässä meillä menee paremmin kuin vuosiin. Puljongin investointi on valmistumassa, ABC:n alueelle rakennetaan uutta ja teollisuustontit turunkankaalla saavat uusia varauksia koko ajan. Asumisessa Kannaksen tontit tulevat piakkoin myyntiin ja tie on sinne valmistumassa. Kannattaa käydä tsekkaamassa koko Suomen mittakaavassa huippukauniita rantatontteja. Työpaikkoja syntyy koko ajan lisää ja työttömyys on laskenut vuoden takaisesta 19:sta noin 15:sta prosenttiin. Toki työtä riittää edelleen paljon, mutta suunta on kääntynyt. Nyt moni yritys kamppailee jo osaavan työvoiman saatavuudesta, johon on seuraavaksi kiinnitettävä huomioita.

 

Puu-Juuan uutuutena aloittaa tänään ravintola Aula, joka on kuuluisan Kolin Ryynäsen avaama ravintola. Huikeaa ruokaa ja juomaa ainutlaatuisessa puu-Juuan miljöössä, jossa itse tulen varmasti käymään usein. Musiikki-illat ja erilaiset tapahtumat houkuttelevat uuteen ravintolaan väkeä kaukaakin.

Pielisen erämessut Nunnnanlahdessa ovat suuruusluokaltaan Juuan suurin tapahtuma tänä kesänä. Kattaus eräasiota hieman uudella otteella tehtynä tulee varmasti olemaan menestys. Aivan 6-tien varressa sijaitseva messualue on helppo tavoittaa ja sen vuoksi tapahtuma on jo etukäteen aiheuttanut suurta kiinnostusta. Erikoisuutena Piitteri herää henkiin ja siellä järjestetään messutanssit. Itse en osaa tanssia, mutta paikalle kyllä menen. Piitteriä kauniimpaa tanssilavaa tuskin löytyy mistään.

Kivikeskus siirtyy kunnan omistukseen tänään. Jatkossa kivikeskuksen omistavat siis kunta ja Riveria yhdessä noin 70/30 omistussuhteella. Jatkokehittäminen alkaa välittömästi, onhan kivikeskus arkkitehtuuriltaan, sijainniltaan ja soveltuvuudeltaan ainutlaatuisen hieno kiinteistökokonaisuus. Muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen tavoitteenamme on löytää uusi elämä hienolle kiinteistölle.

Kaiken kaikkiaan meillä Juuassa menee siis hyvin. Tulevaisuuden riskit liityvät väestökehitykseen ja sote:een. Siun sote on ollut Juualle haasteellinen, koska me olisimme halunneet hieman erilaista kokonaisuutta. Palvelut ovat edelleen Juuassa kohtuullisella tasolla ja haluamme pitää siitä kiinni. Käymme jatkuvasti keskustelua siitä, mikä on palvelujen sisältö ja missä juukalaiset hoidetaan. Emme pidä hyvänä tilannetta, jossa juukalaisia vanhuksia ja vammaisia siirretään muualle maakuntaan hoitoon. Paikkoja tulee olla sen verran, että kotikunnassaan asuvat ihmiset saavat asua täällä, jotta omaiset pääsevät vierailemaan. Se on perusoikeus ja inhimillisyyskysymys, josta pidämme tiukasti kiinni. Se saattaa maksaa meille enemmän, mutta olemme siihen valmiita. Jos iso sote toteutuu, tilanne muuttuu erilaiseksi. Maakuntalait eivät salli Siun soten kaltaista kokonaisuutta, joskin se voi olla hyvin samantapainen. Aika näyttää ja olemme luottavaisia.

Juuka on siis hyvä paikka asua, elää ja yrittää. Sitä työtä teemme joka päivä hyvällä tiimillä ja tulokset näkyvät kaikilla toimialoilla. Jatketaan yhdessä kunnan kehittämistä tulevaisuuteen!

Hyvää kesää kaikilla Juuan asioita seuraaville!

Kommentit:

15.06.2018 12:20 |
15.06.2018 12:20 |

Lisää kommentti


Lähettäjä: 
Sähköpostiosoite: 
Kuvavarmennus
 
« Takaisin

Juuan kunta

Juuan kunnantalo

Avoinna ma-pe klo 9-15
Poikolantie 1, 83900 Juuka 
p. 040 104 2865 (Neuvonta ja yhteispalvelupiste)

p. 040 104 2000 (Juuan kunnan vaihde)
Fax. (013) 472 123


PUHELINLUETTELO »
YHTEYSTIEDOT »
YHTEYDENOTTOLOMAKE »