31.07.2018 16:10 | Markus Hirvonen

Hyvät asiat edellä kohti syksyä!

Kesän helteet ovat vielä täällä ja olemmekin saaneet nauttia kaikkien aikojen kesästä. Juuassa lukuisat uimarannat ovat olleet kovassa käytössä. Vaikka ilmastonmuutos etenee ja lämpimät jaksot pidentyvät, meillä on onneksi vielä neljä vuodenaikaa. Syksyllä onkin Juuassa lukuisia päätöksiä taas edessä. Kun kunta kehittyy, se vaatii jatkuvasti uusien asioiden pohdintaa ja päättämistä. Se on meille kaikille mieluista työtä, koska muutos pitää vireänä.

Jo alkusyksystä kunnanvaltuusto päättää mm. uuden koulun hankesuunnitelmasta. Pienessä kunnassa uuden koulun tekeminen on iso asia, koska pohdimme koululle samalla mahdollisimman monipuolista käyttöä. Siksi suunnittelu ottaa aikaa useilta ammattilaisilta, koska ihan perusratkaisu ei tyydytä meidän sivistysasioiden tarpeita. Jatkossa Juuassa on erittäin laadukkaat koulutilat, joita hyödynnetään myös muuhun käyttöön tehokkaasti. Tämä lienee suurin päätös syksyn aikana.

Toiseksi kunnassa on kertynyt korjausvelkaa tiestöön ja kiinteistöihin. Valtuusto pohtii lokakuussa seminaarissa, missä järjestyksessä jatkossa näitä asioita parannetaan. Samalla mietitän yhä tarkemmin, mistä voisi myös luopua vähäisen käytön vuoksi. Nämä strategiaan pohjautuvat päätökset valtuusto päättää syksyllä, jonka jälkeen menemme systemaattisesti vuosittain eteenpäin. Se on selkeämpää, ettei jokaista tietä tai rakennusta pohdita vähän väliä. Tehdään iso kuva kuntoon ja mennään eteenpäin.

Elinkeinopuolella tapahtuu valtavasti. Kollega Jere Penttilä oli laskenut Kontiolahdessa käynnissä olevien investointien määräksi 25 miljoonaa euroa. Juuka ei paljon tuosta jää, meillä investoivat tällä hetkellä erityisesti yksityiset yritykset. Jonne Maaningan tulo kunnan elinkeinotyöhön on saanut aikaan monia asioita, joista kuulemme syksyn aikaan. Erilaisia hankkeita on vireillä useita. Esimerkiksi kivikeskuksen osalta teemme valtavasti töitä ja kiinnostus kiinteistöön on ollut lupaavaa. Olemme siis erittäin hyvällä uralla ja Juuan oman elinkeinotoimen uudelleen pystyttäminen on osoittautunut erinomaiseksi ratkaisuksi.

Päivähoidon puolella suurin uudistus on Ahmovaaran ryhmiksen avautuminen. Pitkään toivottu hoitopaikka saatiin erityisesti kiinteistöpäällikkö Meri Heiskasen aktiivisuuden ja innovatiivisuuden ansiosta kylälle. Muita kyliä yritetään myös ratkaista, niissä ei ole vielä onnistuttu. Mutta päivähoitopaikat järjestyvät kaikille ja varhaiskasvatus on meillä erityisen hyvää, olemmehan saaneet rekrytoitua pätevät lastentarhanopettajat ja lastenhoitajat.

Siun sote:n osalta ei ole Juuan osalta toiminnassa enää suuria muutoksia odotettavissa, sillä isot rakennemuutokset on jo tehty. Talouden osalta maakunnan päättäjät ottanevat kantaa erilaisiin toimenpiteisiin.

Juuassa menee siis hyvin ja uusi tekninen johtaja Anne-Maria Latosaari aloittaa työnsä huomenna. Johtoryhmä täydentyy maankäytön osaajalla, jota osaamista meille onkin kaivattu. Ikuiset kunta-alan ongelmat kuten talous ja väestön vähenemine ovat aina läsnä, mutta niistä voivottelu ei vie kuntaa eteenpäin. Hyvät asiat edellä kohti syksyä!

Kommentit:

31.07.2018 16:10 |

Lisää kommentti


Lähettäjä: 
Sähköpostiosoite: 
Kuvavarmennus
 
« Takaisin

Juuan kunta

Juuan kunnantalo

Avoinna ma-pe klo 9-15
Poikolantie 1, 83900 Juuka 
p. 040 104 2865 (Neuvonta ja yhteispalvelupiste)

p. 040 104 2000 (Juuan kunnan vaihde)
Fax. (013) 472 123


PUHELINLUETTELO »
YHTEYSTIEDOT »
YHTEYDENOTTOLOMAKE »