06.09.2018 15:40 | Markus Hirvonen

Keskustelu kulttuurisalista 17.9, tulethan paikalle?

 

 

Juuan uusi koulu on investointien kärkihanke Juuassa ja mittaluokaltaan massiivinen projekti. Kunnan tulevista tehtävistä sivistys on ylivoimaisesti suurin ja tärkein ja Juuan lapset ansaitsevat uuden koulun käyttöikänsä loppupuolella olevien rakennusten tilalle. Investointi on Juuan mittaluokassa massiivinen ja suhdeluvulla verrattuna Joensuun tulisi tehdä kerralla 200 miljoonan euron investointi, jos kouluinvestointi lasketaan per asukas sijoituksena. Meille elintärkeä kouluhanke on siis suunniteltu lähtökohtaisesti koulun, oppimisen ja lasten tarpeesta.

 

Suunnittelun lähtökohtana ovat siis olleet terveet ja hyvät oppimistilat lapsille monikäyttöisessä koulussa. Valmistelussa esille on vahvasti noussut auditorion tarve ja rakentaminen. Koska asia keskusteluttaa, tästä teemasta on tulossa erillinen keskustelutilaisuus, jossa keräämme kuntalaisten näkemyksiä asiasta.

Tällä hetkellä Juuassa on alle 100 kulttuuritapahtumaa vuodessa, kun mukaan lasketaan kaikki ja kaikissa tiloissa pidettävät eri kokoiset tapahtumat. Nykyisistä tapahtumista vain pieni osa kokonsa puolesta tarvitsee uutta salia, mutta mitä uutta auditorio voisi tuoda Juukaan?  Tarvitsemme runsaasti ideoita siitä, kuinka kuntaan saisi hurjasti lisää tapahtumia, sillä nykyinen määrä suhteessa auditorion kustannuksiin ei ole riittävä. Näitä ideoita saamme varmasti keskustelussa ja keskustelun jälkeen keräämme tiedot yhteen. Nämä tiedot toimivat pohjana sille, että valtuusto pääsee arvioimaan kouluhankkeeseen mukaan otettavat asiat.

Tiukkenevan talouden tulevaisuudessa auditorio-investointi olisi todella suuri ja se pudottaisi muita investointeja kauemmas tulevaisuuteen.   Kunnan maksukyky huomioon ottaen investoinnin kokonaissumman nouseminen 9,7 miljoonasta eurosta ei ole järkevää, sillä se pudottaisi nykyisessä investointi-ohjelmassa olevia muita investointeja kauas tulevaisuuteen (tiet, kadut, vesihuolto, muut kiinteistöt, sote-kiinteistöt, liikuntapaikat

Tähän keskusteluun me virkamiehet tarvitsemme Sinua kuntalainen, joten toivottavasti näemme 17.9 keskustelussa!

 

 

Kommentit:

18.09.2018 23:33 | Virpi
Ehdottaisin elokuvateatteritoiminnan käynnistämistä muiden kulttuuritapahtumien(itkuvirsi ja muita kansanmusiikin/tanssin kursseja leirejä esim.seutuopiston kanssa yhteistyössä)lisäksi.tuolloin auditoriomaisen rakennuksen rakennuttaminen voisi olla kannattavaa. Mutta onko Nurmeksen leffateatteri sittenkin liian lähellä?ja toinen huomioitava asia on akustiikka.
18.09.2018 23:43 | Virpi
Ja vielä auditorion rakennuttamisasiaan liittyen..karjalaisen kulttuurin keskus voisi kiinnostaa ainakin Keski-Euroopasta tulevia matkustajia.sellaisen toiminnan kautta auditorio saisi lisäkäyttöä,kenties myös yliopistoharjoittelijoita?

Lisää kommentti


Lähettäjä: 
Sähköpostiosoite: 
Kuvavarmennus
 
« Takaisin

Juuan kunta

Juuan kunnantalo

Avoinna ma-pe klo 9-15
Poikolantie 1, 83900 Juuka 
p. 040 104 2865 (Neuvonta ja yhteispalvelupiste)

p. 040 104 2000 (Juuan kunnan vaihde)
Fax. (013) 472 123


PUHELINLUETTELO »
YHTEYSTIEDOT »
YHTEYDENOTTOLOMAKE »