17.01.2019 12:26 | Markus Hirvonen

Alkuvuoden tekemistä kunnassa

Mitä kunnassa tehdään alkuvuonna 2019?

 

Vuosi on alkanut mukavan vauhdikkaasti kunnassa. Valtuusto teki isoja päätöksiä joulukuussa ja nyt kunnan koneisto tekee toimeenpanoa koko osaamisellaan. Yleinen ilmapiiri vaikuttaa todella mukavalta ja joulun tauko sai meihin työntekijöihin uutta virtaa. Hyvä näin.

Keväällä on toiminnassa muutamia selkeitä painopistealueita. Kouluhankkeen tarkempi suunnittelu on nyt kilpailutusvaiheessa. Julkista sektoria ohjaa voimakkaasti lainsäädäntö ja kilpailutukset ottavat aina aika paljon aikaa. Olemme hyvässä vaiheessa ja tiukasti aikataulussa, joten tarkempi piirtäminen alkaa heti kilpailutuksen ratkettua. Kouluhankkeen aikana paljon keskusteluttanut kulttuuritilojen tilanne on pidetty aktiivisesti mukana suunnittelussa ja pyrimme yhdessä löytämään ratkaisuja nykytilanteen ja nykytilojen parantamiseen.

Investoinneista kehitysvammaisten yksikön suunnittelu on otettu Siun Soten kanssa pöydälle. Siun sote määrittää tarpeen, jonka kunta sitten toteuttaa. Meiltä asiaa hoitaa lisäkseni Meri Heiskanen. Tilanne on erilainen kuin kouluhankkeessa, sillä suunnitteluryhmää erikseen ei tähän kokonaisuuteen tarvita. Siun sote:n osaaminen on hyvällä tasolla ja määrittävät meille tilojen sisällön. Näin ollen jo kevään aikana pääsemme kilpailuttamaan erilaisia ratkaisuja kehitysvammaisten tilanteeseen. Tämä on erittäin tärkeä asia, jossa Siun sote:n kanssa tehtävä yhteistyö on ollut ensiluokkaista alusta asti.

Kolmas työmäärältään iso asia on rengasvesiosuuskuntaan liittyvät selvittelyt kunnan osalta. Osuuskunta on itsenäinen toimija, joka tekee edelleen omaa työtään. Valtuuston linjauksen mukaan liiketoimintakauppaan tähtäävää selvitystä tehdään ja siinä on kunnan osalta paljon tehtävää. Vaikka asiat ovat vuosien varrella mutkistuneet, selvitystyö etenee hyvällä vauhdilla. Tavoitteena on saada asioita päätöksentekoon kunnanvaltuustoon ennen kesälomia. Mikäli ulkopuolelta tulevia viivytyksiä ei tule, kunnan selvitystyön näkökulmasta aikataulu on mahdollinen. Tässä kokonaisuudessa toivotan voimia RVO:n aktiiveille, jotta paketti saadaan puristettua kasaan aikataulussa. Paljon työtä on edessä, mutta yhteistyöllä siitä selvitään.

Elinkeinopolitiikan saralla tapahtuu koko ajan. Jonnen johdolla kunnassa on pöydällä useita eri projekteja. Aika näyttää, mitkä toteutuvat.  Tekemisen taso on korkealla ja perustason yritysneuvonta rullaa systemaattisen laadukkaasti. Uskon tämän tuottavan tuloksia Juuan alueelle. Kerromme lisää elinkeinopoliittisista asioista, kun kerrottavaa on.

Sivistystoimen ja teknisen toimen osalta ollaan keväällä aloittamassa tulevaisuuden suunnittelu. Kouluverkon tiivistyminen yhteen ja samaan aikaan opiskelijamäärien putoaminen aiheuttavat sen, että johtamis- ja organisaatiorakennetta pitää pohtia uudelleen. Suunnittelun on hyvä mennä etukenossa, jotta voimme käyttää aikaa aitoon henkilöstön kuulemiseen siitä, mikä olisi paras tapa järjestää koulutus- ja sivistystyö tulevaisuuden Juuassa. Teknisen toimen ja hallinnon osalta samaa joudumme pohtimaan luonnollisista syistä, kun eläköityminen henkilöstössä kiihtyy. Yhdessä suunnitellen saamme tehtyä parhaan mahdollisen järjestelmän.

Minulla tulee maaliskuussa täyteen kolme vuotta Juuan kunnan palveluksessa. Matka on ollut antoisa ja se on antanut paljon. Edelleen oppimista on paljon ja oppimisen hengessä on hyvä aloittaa neljäs vuosi työssä.

Lisää kommentti


Lähettäjä: 
Sähköpostiosoite: 
Kuvavarmennus
 
« Takaisin

Juuan kunta

Juuan kunnantalo

Avoinna ma-pe klo 9-15
Poikolantie 1, 83900 Juuka 
p. 040 104 2865 (Neuvonta ja yhteispalvelupiste)

p. 040 104 2000 (Juuan kunnan vaihde)
Fax. (013) 472 123


PUHELINLUETTELO »
YHTEYSTIEDOT »
YHTEYDENOTTOLOMAKE »