30.06.2016 14:23 | Markus Hirvonen

Heinäkuu alkaa,tule kesäpäiväksi Juukaan!

 

Suomalaiset ovat kahdessa asioissa säntillisiä. Lounas syödään välillä 10.30-12.00 ja lomat pidetään heinäkuussa. Vaikka näihin molempiin on lievää muutosta tapahtunut, niin päälinjat pysyvät tiukasti ennallaan. Lounasyrittäjät miettivät, miten saisi syötettyä satoja ihmisiä tunnin- puolentoista aikana, kun muu aika on tyhjää ja lomakunnat ja matkailuyrittäjät miettivät, miten takoa valtaosa vuoden tuloksesta neljän viikon aikana.

Heinäkuu on siksi juuri tästä syystä täynnä tapahtumia eri kunnissa, niin myös meillä Juuassa. Mutta tapahtumien lisäksi täällä on useita paikkoja, joissa kannattaa vierailla. Juuasta tekee vielä optimaalisen päiväkohteen se, että täältä on sopiva matka esimerkiksi Joensuusta; ei liian pitkä, että lapset ja ikäihmiset väsyisi. Mutta ei myöskään liian lyhyt, jotta matkasta puuttuisi reissun tuntuma. Ohjeeksi reissuja varten teimme Juuka-seuran kanssa yhteistyössä esitteen, jossa on näkyvillä erilaisia matkailukohteita. Näin ollen matkailijan on helppo löytää uimarannat, frisbeeradat, patikointireitit ynnä muut kohteet. Esitteitä on saatavilla huoltoasemilta ja matkailupisteistä.

Tapahtumien määrästä olen ollut itse erittäin yllättynyt. Valinnanvapautta on niin paljon, ettei meinaa kaikkiin edes ehtiä. Mutta ehdin kyllä. Jokaisen matkailijan kannattaa kokea Ellinpäivien tunnelma, Paalasmaan mökkiläispäivä, Polvelan papattajien papatus, Ellin voimamieskisat ja vuokonjärven kesäteatteri. Kalamiehet osallistuvat suurin joukoin Juuka-uisteluun. Tapahtumia on siis yllin kyllin.

Ja matkailussa ruoka on tärkeä asia, ulkomailtakin muistelemme aina miten hyvää tai huonoa oli ruoka. Juuasta saa maittavaa ruokaa mm. Piirongista (kotiruokaa),  Rohatista (Pizza-kebab) Main grilliltä ( huikeaa street foodia) ja ABC:ltä. Kahvia saa mm. vanhan kunnantalon vohveli-kahvilasta, jossa nuori 4H-yrittäjä aloittelee yrityspolkuaan.

Ota siis kesäpäivän suunnaksi Juuka!