Puistot

Puistot

Kauko Kortelaisen veistospuisto

Aivan Juuan ydinkeskustasta löytyvässä Keskuspuistossa on Kauko Kortelaisen veistospuisto. Näkyvän sijaintinsa ansiosta siellä on järjestetty tapahtumia, kuten Hiekanveiston SM-kisat ja kivenveistotapahtumia.

 

Eevalan puisto

Eevalan puisto on vehreä puisto Juuanjoen varressa ja Puu-Juuan tuntumassa. Tämä puisto sopii hyvin erityisesti piknikpaikaksi, mutta myös esimerkiksi pihapelien pelaamiseen.

 

Eevalan puisto

 

Heikkilän puisto

Heikkilässä sijaitseva puisto sopii hyvin lapsiperheille. Leikkikentän varustuksiin kuuluu liukumäki, hiekkalaatikko, keinut, huvimaja sekä ulkokaukalo, jossa on talvisin luistelukenttä. 

Heikkilän puiston keinut ja huvimaja

Heikkilän puiston liukumäki

 

Herralankosken puisto

Puu-Juuassa Myllymuseon vieressä sijaitseva Herralankosken puisto on kaunis puisto, joka antaa kävijälleen oman osansa alueen historiasta. Puistosta löytyy entisajan uittoränni sekä edelleen toiminnassa olevia matonpesupaikkoja. 

 

 

 

 

 

Kivenpyörittäjän puisto

Juuan keskustan lähittyvillä sijaitseva Kivenpyörittäjän puisto on erinomainen valinta lapsiperheille. Puistosta löytyy keinut, hiekkalaatikko, huvimaja sekä kaksi erilaista lasten suuressa suosiossa olevaa liukumäkeä. Lisäksi puiston reunalla on hiekkakenttä, jossa voi pelata erilaisia pelejä. 

 

Kivenpyörittäjän puisto

Kivenpyörittäjän puiston norsuliukumäki

Kivenpyörittäjänpuiston huvimaja

 

Koskelan puisto

Koskelassa sijaitsevan puiston varustuksiin kuuluu keinut, liukumäki, huvimaja sekä hiekkakenttä. 

 

Koskelan puisto

 

 

Puulajipuisto

Puulajipuisto on erinomainen paikka rauhoittumiselle. Puistossa saa ihastella erilaisia puulajeja sekä pysähtyä vaikkapa piknikille. Halutessaan matkaa voi jatkaa puiston vieressä sijaitsevalle Kokkokallion kuntopolulle. 

 

Puulajipuisto

 

Riihipuisto

Riihipuisto on Juuan ydinkeskustassa sijaitseva leikkipuisto, joka on suuressa lapsiperheiden suosiossa. Puiston leikkikenttävälineet ovat uusittuja, joten puisto on erinomaisessa kunnossa. 

Rantapuisto

Juuanjoen vieressä sijaitseva leikkipuisto sopii myös mainiosti lapsiperheille. Puiston varusteisiin kuuluu kiipeilyteline, liukumäki, hiekkalaatikko sekä pomppulauta. Juuanjoen toisella puolella sijaitsee myös Eevalan puisto, jonne pääsee siltaa pitkin. 

 

Rantapuiston kiipeilyteline

 

 

Tuhkalan puisto

Tuhkalanpuistossa kävijä voi ihastella ympärillään olevaa kaunista luontoa ja Juuanjoen virtausta. Tuhkalanpuisto on ollut myös suosittu paikka ryhmäliikuntalajien, kuten joogauksen harrastamiseen. 

 

Tuhkalan puisto

 

 

Puistot kartalla:

 

 

 

Avaa kartta suurempana

Sisältöjulkaisija

Jussi Heiskanen

Kuntatekniikan päällikkö
 050 574 6717
jussi.heiskanen@juuka.fi

Toni Halonen

Työnjohtaja lomalla 10.7. - 4.8.2024
 040 104 2642
toni.halonen@juuka.fi