Luontokohteet

Murupolku

Riistapolku

Riistapolku

Reitin vaikeusaste: Helppo

 

Riistapolku

Riistapolku

Juuan kirkonkylän läheisyydessä sijaitseva, 3,7 kilometrin mittainen Riistapolku esittelee kulkijalle perinteisiä, entisaikojen pyynti- ja ruokintavälineitä sekä metsästystapoja.

Reitiltä löytyy esimerkiksi jäniksen ruokintakatos, karhuansa, hirvitorni, ketun käpälälauta sekä minkkibunkkeri. Leveä reitti on helppokulkuinen sekä historiaa uhkuva tietopaketti opastetauluineen sekä lapsille että aikuisille.

Myös metsämaasto reitin varrella on vaihtelevaa: kuivahko heinäpelto muuttuu silmänräpäyksessä kangasmetsäksi, jonka jälkeen saniaisten peittämäksi jokivarreksi. Reitin varrella, joen vieressä on laavullinen nuotiopaikka, jossa kulkija voi samalla ihailla pylvään päässä olevaa vanhaa niliaittaa. Riistapolun läheisyydessä sijaitsee myös Juuan ampumarata.

Reitti: Aja Juuan kiertoliittymästä Juankosken suuntaan 4 km ja käänny oikealle, ampumaradalle (Viitaniementie 422, 83900 Juuka). Jätä auto parkkiin heti metalliportin jälkeen vasemmalle, piharakennuksen viereen. Riistapolku alkaa rakennuksen takaa.

Riistapolku InfoGIS-karttapalvelussa (linkki avautuu uuteen välilehteen)

Riistapolun lähestymis- ja maastokartta

 

Matkailuneuvonta - yhteystiedot

Matkailuneuvonta


Juuan kunnantalo 
Poikolantie 1 
83900 Juuka 
p. +358 40 104 2865

InfoGIS esittely

Infogis Juuka

Tutustu Juuan alueen Infogis -paikkatietopalveluun, jonka avulla voit etsiä mm. liikuntapaikkoja, matkailuneuvontaa, majoitusta, ravintoloita ja kahviloita, myymälöitä, ohjelmapalveluja, muita palveluja sekä kylätaloja ja metsästysmajoja.

Tutustu Infogis -paikkatietopalveluun alla olevasta kartalla linkistä

 

InfoGIS Juuka