Uutiset

Murupolku

väli

 

 

Sisältöjulkaisija

angle-left Fiksusta mopoilusta puhuttiin nuorille Juuan liikunta-ja kulttuuritalolla

Fiksusta mopoilusta puhuttiin nuorille Juuan liikunta-ja kulttuuritalolla

Perjantaina 1.9.2023 Juuan liikunta - ja kulttuuritalolla pidettiin Poikolan koulun 8-9 luokan oppilaille Fiksun mopoiluun liittyvä Liikenneturvan ja Poliisin järjestämä tilaisuus. Tilaisuudessa oppilaille kerrottiin liikenneturvallisuudesta mopoilun näkökulmasta katsoen sekä mm. liikenneturvallisuuden rikkomisesta aiheutuvista sanktioista ja vaaratilanteista. Yhtenä yleisenä mopoiluun liittyvänä rikkeenä puhuttiin mopojen virittämisestä.

Oppilaat saivat tilaisuuden aikana osallistua myös tietovisaan, jossa oli liikennesääntöihin liittyviä kysymyksiä. Yleisesti ottaen oppilaat menestyivät kysymyksissä hyvin. Kolmen parhaan tuloksen saaneet palkittiin.

Toiminnallinen osuus sisälsi ajoradan suorittamisen, ajorataan osallistuneiden kesken oli luvassa 10 euron lahjakortteja kauppoihin. Ajorata tuli suorittaa hitaasti ajaen, joka ei ollutkaan ihan niin helppoa kuin luultiin, jokainen osallistunut suoritui siitä kuitenkin hyvin. Ajoradan suorittamiseen vapaaehtoisia kilpailijoita saatiin kolme henkilöä. Osanottajien vähäisen määrän vuoksi 10 euron luvattu lahjakortti vaihtuikin 30 euron suuruiseksi. Ajoradan suorittamisen jälkeen jokainen rataan osallistunut ja osallistumaton mopo tarkastettiin poliisin toimesta. Parhaiten huollettun menopelin omistaja palkittiin lahjakortilla.

 

Mikä ihmeen fiksun mopoilun hanke?

Fiksun mopoilun hanke on saanut alkunsa kuntien toiveesta, sillä niissä on koettu mopoilusta aiheutuvaa häiriötä sekä vaaratilanteita. Lisäksi nuoret itse ovat esittäneet toivovansa kunnilta toimenpiteitä mopoiluun liittyen, esimerkiksi moposuoraa. Hankkeen tarkoitus on löytää keinoja fiksumpaan mopoiluun, siten että huomioidaan niin aikuisten kuin nuorten tarpeita, toiveita sekä huolia. Hankkeen myötä kartoitetaan hyviä käytäntöjä ja sitoutetaan kuntia ja nuoria jokaisen omaan "Fiksun mopoilun ohjelmaan”.

Fiksun mopoilun hankkeessa on mukana Juuan kunta, Iisalmen kaupunki, Kiteen kaupunki, Kuhmon kaupunki, Leppävirran kunta, Liperin kunta, Polvijärven kunta, Siilinjärven kunta ja Suomussalmen kunta.


 

Tietovisan kysymykset sisälsivät mm. liikennemerkkejä

Liikenneturvan Vesa Kostamo palkitsee tietovisan voittaneita.

Radan rakentaminen
Rataan osallistujat valmistautumassa. Antto Halonen, Saaga Veikanmaa sekä Topi Mäkkeli
 
 
 
 
Kari Kulmala Poliisista onnitteli radan suorittaneita.
 
Hallintosihteeri Tuija Gröhn Juuan kunnasta palkitsi radan suorittaneita.
Mopojen tarkistus poliisien toimesta.
Jarrujen testausta.
Myös mönkijää tarkistettiin.

Tutustu lisää hankkeeseen

Elä ihmeessä, tule Juukaan! -video

Kunnanjohtaja Henri Tanskanen istuu Hedwigin Helmi kahvilassa ja katsoo ulos ikkunasta

 

Meidän Pohjois-Karjala 300 vuotta


Pohjois-Karjala täyttää tänä vuonna 300 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi maakuntaliitto tekee videot jokaisesta Pohjois-Karjalan kunnasta. Huhtikuussa julkaistiin Juuan video, jossa puheenvuoron saa kunnanjohtaja Henri Tanskanen. Kuvassa on linkki, jota painamalla pääset katsomaan videon Pohjois-Karjalan youtube -kanavalla (video avautuu uuteen välilehteen).

grafiikka