Uutiset

Murupolku

väli

 

 

Sisältöjulkaisija

angle-left Kunnanvaltuutettu Sinikka Väyrysen muistolle

Kunnanvaltuutettu Sinikka Väyrysen muistolle

 

Juuan kunnanvaltuuston jäsen Sinikka Väyrynen menehtyi pitkäkestoisen sairauteen 8.11.2023. Koko Juuan kunta suree pitkäaikaisen luottamushenkilönsä ja työntekijänsä poismenoa.

Väyrynen syntyi Juuassa vaatimattomissa oloissa pienviljelijäperheeseen. Hän asui koko elämänsä Juuassa ja teki pitkän työuran kotikuntansa palveluksessa.Työelämässään hän toimi Juuan kunnan kirjastolla johtavana kirjastovirkailijana kunnes jäi tehtävästään eläkkeelle. Työyhteisössä hän tuki ja kannusti uusiin kokeiluihin. Lapset ja ikäihmiset olivat erityisiä painopistealueita sekä kirjasto- että kulttuurityön puolella.

Työuransa ohella Väyrynen tuli tunnetuksi luottamushenkilötehtävistään. Väyrynen oli paitsi kunnanvaltuutettu, myös kunnanhallituksen jäsen ja nousi luottamushenkilöurallaan aina kunnanvaltuuston puheenjohtajaksi. Myös maakuntatasolla hänen luottamushenkilöuraansa voidaan pitää merkittävänä. Väyrynen oli Suomen sosiaalidemokraattisen puolueen jäsen.

Väyrynen muistetaan hyvin laajasta historian tuntemuksestaan. Hän myös toimi Juuan kunnan historiatoimikunnan jäsenenä kun kunnan historiaa koskeva teos Juuka 1867-2017 kirjoitettiin. Kotiseututyö oli lähellä hänen sydäntään. Vuonna 2001 Väyrynen valittiin Juuan Elliksi.

Kunnanjohtaja Henri Tanskanen esittää osaanottonsa valtuutettu Väyrysen omaisille ”Sinikan poismeno jättää suuren aukon luottamushenkilötoimintaan. Vaikka hän jäi jo reilu vuosi sitten pois aktiivisesta toiminnasta sairauden vuoksi, olin hänen kanssaan säännöllisesti yhteydessä ja kysyin neuvoa moneen asiaan. Hänellä oli erittäin hyvät tiedot ja näkemys kunnan toiminnasta, mutta nauroimme myös monille asioille. Hänellä oli erinomainen huumorintaju. Otan syvästi osaa omaisten suruun, tämä on menetys koko kunnalle.”

Juuan kunta on päättänyt kunnioittaa Sinikka Väyrystä suruliputuksella kaikissa kiinteistöissään 2.12.2023.

Elä ihmeessä, tule Juukaan! -video

Kunnanjohtaja Henri Tanskanen istuu Hedwigin Helmi kahvilassa ja katsoo ulos ikkunasta

 

Meidän Pohjois-Karjala 300 vuotta


Pohjois-Karjala täyttää tänä vuonna 300 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi maakuntaliitto tekee videot jokaisesta Pohjois-Karjalan kunnasta. Huhtikuussa julkaistiin Juuan video, jossa puheenvuoron saa kunnanjohtaja Henri Tanskanen. Kuvassa on linkki, jota painamalla pääset katsomaan videon Pohjois-Karjalan youtube -kanavalla (video avautuu uuteen välilehteen).

grafiikka