Uutiset

Murupolku

väli

 

 

Uutiset

Sisältöjulkaisija

angle-left Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riverian myyntitarjous Kivikeskuksen osuudesta hyväksyttiin

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riverian myyntitarjous Kivikeskuksen osuudesta hyväksyttiin

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riverian yhtymähallitus on tehnyt päätöksellään 15.06.2023 § 132 Juuan kunnalle myyntitarjouksen osuudesta Juuan Kivikeskukseen, joka on noin 27 % Juuassa Nunnanlahden kylällä sijaitsevasta kiinteistöstä.

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria tarjosi omistamaansa osuutta Juuan Kivikeskuksesta Juuan kunnalle ostettavaksi 1 (yhden) euron kauppahinnalla.

Koska nykyisin kuntayhtymällä ei ole selkeää tarvetta tiloille, eikä rakennuksen nykyinen käyttö vastaa kuntayhtymän lakisääteisiä tehtäviä, on rakennukseen investoiminen (lämmitys tms.) koulutuskuntayhtymän näkökulmasta tarpeetonta. Lisäksi kaupan hyväksymisen myötä kunnalla on nyt mahdollisuus vapaasti kehittää kohdetta sekä tarjota yrityksille vuokralle vapaana olevia tiloja hallinnanjakosopimuksen purkauduttua.

Yleisesti ottaen rakennuksen kunto on hyvä. Tehdyn selvityksen mukaan rakennus tarvitsee kuitenkin säännöllistä kunnossapitoa. Tiedossa ei ole kuitenkaan suuria investointeja. Kunnalla on intressi nykyisten vuokravastuidensa nojalla ylläpitää rakennuksesta ja sen ympäristöstä huolta.

Tulevaisuudessa myös mahdollinen rakennuksesta ja maa-alueesta luopuminen vastikkeellisesti on selkeämpää, kun kiinteistökokonaisuudella ei ole muita omistajia.

Lisätietoja

Elä ihmeessä, tule Juukaan! -video

Kunnanjohtaja Henri Tanskanen istuu Hedwigin Helmi kahvilassa ja katsoo ulos ikkunasta

 

Meidän Pohjois-Karjala 300 vuotta


Pohjois-Karjala täyttää tänä vuonna 300 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi maakuntaliitto tekee videot jokaisesta Pohjois-Karjalan kunnasta. Huhtikuussa julkaistiin Juuan video, jossa puheenvuoron saa kunnanjohtaja Henri Tanskanen. Kuvassa on linkki, jota painamalla pääset katsomaan videon Pohjois-Karjalan youtube -kanavalla (video avautuu uuteen välilehteen).