Yksityisteiden perusparannusavustus

Murupolku

Yksityisteiden perusparannusavustus

Yksityisteiden perusparannusavustus

Pohjois-Savon ELY-keskus myöntää Itä-Suomen alueella sijaitseville yksityisteille avustusta yksityistien perusparannukseen. Kyseessä oleva valtionavustus ei liity kunnalta haettavaan vuosittaiseen yksityisteiden kunnossapitoavustukseen.

Valtion budjetissa on varattu 30 miljoonaa euroa yksityisteiden perusparannukseen.  Avustus on yleensä 50 % hankkeen hyväksytyistä ja tukikelpoisista arvonlisäverollisista kustannuksista. Joissakin hankkeissa avustus voi olla suurempi eli 75 %. Tällaisia ovat muun muassa siltojen ja suurten rumpujen uusimiset ja peruskorjaukset sekä poikkeuksellisten luonnonolosuhteiden tielle aiheuttamien vaurioiden korjaaminen. Lisätietoa ELY-keskuksen sivulta.

Yksityistien perusparannusavustusta voi hakea, kun yksityistie on rekisteröity tiekunnaksi ja sen tiedot on toimitettu Väyläviraston ylläpitämään tie- ja katuverkon tietojärjestelmään Digiroadiin. Kunnassa autetaan tarvittaessa rekisteröimään yksityistie ja toimittamaan tiedot Digiroadiin. Hakuaikaa on syksyyn saakka. 

Mikäli koronapandemiatilanne suinkin mahdollistaa, Tieyhdistys aikoo järjestää seutukunnittain neljä tai viisi tapahtumaa elo-syyskuun vaihteessa alueen tiekunnille. Tulossa on vähintään webinaareja.(Ylen uutinen 3.2.2021)

ELY-keskuksen tiedote tiekunnille 2.3.2021

 

Ohessa tärkeitä yksityisteiden avustuksiin liittyviä linkkejä:

 

Suomen Tieyhdistyksen tapahtumia:

Sisältöjulkaisija