Uutiset

Murupolku

väli

 

 

Uutiset

Sisältöjulkaisija

angle-left EDUSKUNTAVAALIT 2023: Ennakkoäänestys Juuassa 22.3.–28.3.2023

EDUSKUNTAVAALIT 2023: Ennakkoäänestys Juuassa 22.3.–28.3.2023

 

Vuoden 2023 eduskuntavaalit toimitetaan sunnuntaina 2.4.2023 klo 9-20. Juuan kunnassa vaalipäivän äänestyspaikkana toimii Juuan kunnantalo. Ennakkoäänestys tapahtuu 22.3.–28.3.2023 välisenä aikana kuulutuksesta ilmenevissä äänestyspaikoissa.

Perustuslain (731/1999) mukaan eduskunta on yksikamarinen ja siihen kuuluu 200 kansanedustajaa, jotka valitaan neljäksi vuodeksi kerrallaan välittömillä, suhteellisilla ja salaisilla vaaleilla.

Eduskuntavaaleissa äänioikeutettuja ovat kaikki viimeistään vaalipäivänä 18 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset. Digi- ja väestötietovirasto postittaa kaikille äänioikeutetuille äänioikeusilmoituksen (ilmoituskortin) viimeistään 24 päivää ennen vaalipäivää. Ilmoituksen äänioikeudesta saa paperipostin sijasta sähköisessä muodossa Suomi.fi-viesteihin, jos henkilöllä on palvelu käytössään.

 

Esteettömyys otettu huomioon kotiäänestyksellä

Äänioikeutettu henkilö, jonka kyky liikkua tai toimia on siinä määrin rajoittunut, ettei hän pääse äänestys- eikä ennakkoäänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia omin
neuvoin taikka muitten kuljettamana tai muuten avustamana, saa äänestää ennakolta kotonaan siinä kunnassa, jonka äänestysluetteloon hänet on merkitty. Myös omaishoitajalla, joka asuu samassa taloudessa avustettavan kanssa, on mahdollisuus äänestää saman kotiäänestyksen yhteydessä. Omaishoitajan tulee ilmoittautua samassa ilmoituksessa avustettavan kanssa.

 

Kotiäänestykseen ilmoittaudutaan kirjallisesti tai puhelimitse viimeistään tiistaihin 21.3.2023 mennessä ennen klo 16.00.

Kirjallisesti

Keskusvaalilautakunta,

Poikolantie 1, 83900 Juuka

Puhelimitse

040 104 2851

 

Muista henkilöllisyystodistus

Ilmoittautuessaan äänestämään äänestäjän on todistettava henkilöllisyytensä. Henkilöllisyyden todistamista varten varaathan mukaasi esimerkiksi ajokortin, passin, kuvallisen Kela-kortin tai sähköisen henkilökortin.

 

Elä ihmeessä, tule Juukaan! -video

Kunnanjohtaja Henri Tanskanen istuu Hedwigin Helmi kahvilassa ja katsoo ulos ikkunasta

 

Meidän Pohjois-Karjala 300 vuotta


Pohjois-Karjala täyttää tänä vuonna 300 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi maakuntaliitto tekee videot jokaisesta Pohjois-Karjalan kunnasta. Huhtikuussa julkaistiin Juuan video, jossa puheenvuoron saa kunnanjohtaja Henri Tanskanen. Kuvassa on linkki, jota painamalla pääset katsomaan videon Pohjois-Karjalan youtube -kanavalla (video avautuu uuteen välilehteen).

grafiikka