Saavutettavuusseloste

Murupolku

Saavutettavuusseloste

Saavutettavuusseloste

Juuan kunta pyrkii takamaan verkkosivuston saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain ja EU:n saavutettavuusdirektiivin mukaisesti. Tämä saavutettavuusseloste koskee www.juuka.fi - verkkosivustoa. Esityslistat ja pöytäkirjat ovat olleet saavutettavia 1/2021 alkaen.

Vaatimustenmukaisuus

Juuan kunnan verkkosivusto vastaa suurilta osin Web Content Accessilibility Guidelines (WCAG) 2.1.:ssä esitettyjen vaatimusten tasoa A ja AA.

Ei-saavutettava sisältö

Verkkosivusto ei ole kaikilta osin vaatimusten mukainen. Sivustolla on puutteita kontrastiin ja väreihin liittyen.

Juuan kunnan verkkosivusto sisältää liitetiedostoja (pdf, doc), joista kaikki eivät ole saavutettavia. Asioiden hoitamiseen tarvittavat vanhat liitetiedostot pyritään tekemään saavutettaviksi, sivuston testaamista jatketaan edelleen.

Uusiin pdf-tiedostoihin kiinnitetään jatkuvasti huomiota saavutettavuuden näkökulmasta. 

Kunnanvaltuuston kokoukset lähetetään suorana lähetyksenä YouTubessa. Valtuuston kokousten suoraa lähetystä tai tallenteita ei tekstitetä, koska tästä muodostuisi kohtuuton rasite. Kokousten asialistat ja pöytäkirjat ovat luettavissa verkossa.  

Saavutettavuusselosteen laatiminen

Juuan verkkosivusto on julkaistu 14.12.2020. Testauksen apuna on käytetty ruudunlukijaa.

Palaute ja yhteystiedot

Palaute ja yhteystiedot

Kerro meille havaitsemasi saavutettavuuspuutteet ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Palautteen voit antaa sähköpostitse kirjaamo@juuka.fi tai puhelimella 040 104 2011. Juuan kunnan kirjaamo lähettää palautteen eteenpäin verkkosivuston saavutettavuudesta vastaaville tahoille. Ei-saavutettavia sisältöjä voi pyytää saavutettavassa muodossa.

Valvontaviranomainen

Valvontaviranomainen

Mikäli et ole tyytyväinen Juuan kunnalta saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä saavutettavuuskantelun tai saavutettavuusselvityspyynnön Etelä-Suomen aluehallintovirastoon (ESAVI). ESAVIn Saavutettavuusvaatimukset.fi -sivustolta löydät ohjeet valituksen tekemiseen ja asian hoitamiseen.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi

0295 016 000 (vaihde)