Uutiset

Murupolku

väli

 

 

Sisältöjulkaisija

angle-left Juuan tilinpäätöksessä 0,74 miljoonaa euroa ylijäämää

Juuan tilinpäätöksessä 0,74 miljoonaa euroa ylijäämää

Juuan kunta teki vuonna 2023 noin 1,09 miljoonan euron tuloksen. Ylijäämää kertyi noin 0,74 miljoonaa euroa. Kunnan taseeseen kertynyt ylijäämä nousee 13,15 miljoonaan euroon.

Lainakanta oli viime vuoden jälkeen 6,62 miljoonaa euroa, eli 1555 euroa asukasta kohden. Lainakanta laski, koska vuonna 2023 ei nostettu uusia lainoja ja aikaisempia lyhennettiin suunnitelman mukaan.

Verotulot toteutuivat talousarvion mukaisesti, joskin paremmin alkuvuonna kuin loppuvuonna. Valtionosuudet toteutuivat 0,21 milj euroa talousarviossa arvioitua paremmin. Rahoitustuotot toteutuivat ennakoitua paremmin.

Vuosi 2023 toteutui kokonaisuutena taloudellisesti talousarviossa ennakoitua paremmin johtuen pääasiassa hyvästä kustannusten hallinnasta ja valtionosuuksien hieman ennakoitua paremmasta toteutumisesta.

Kunnanjohtaja Henri Tanskanen kertoo tilinpäätös katsauksessaan kunnan taloudellisen tilanteen olevan hyvä vaikka haasteitakin on edessä.

Talouden tunnusluvut osoittavat oman toimintamme olevan hyvällä pohjalla. Velkaa on maltillisesti ja keskeiset taloudelliset ohjeet ovat ajan tasalla. Kunnan taloudellinen tilanne on varsin hyvällä tasolla, kun nyt lähdemme kohti haastavia aikoja. Meitä tullaan koettelemaan valtionosuuksien leikkausten, sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen supistumisen ja monen muun asian tiimoilta. Myös hallitsemattoman maahantulon uhka nostaa päätään. Näistä kyllä selvitään, mutta se vaatii paljon yhteistä tekemistä ja tulevaisuuteen uskomista, sanoo Tanskanen

Väestön määrän kehitys

Viime vuonna kuntaan syntyi 19 lasta ja ulkomailta kuntaan muuttaneita oli nettomääräisesti 25 henkeä. Juuan väkiluku oli 4258 henkeä, kun väkiluku vuonna 2022 oli 4346.

Elä ihmeessä, tule Juukaan! -video

Kunnanjohtaja Henri Tanskanen istuu Hedwigin Helmi kahvilassa ja katsoo ulos ikkunasta

 

Meidän Pohjois-Karjala 300 vuotta


Pohjois-Karjala täyttää tänä vuonna 300 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi maakuntaliitto tekee videot jokaisesta Pohjois-Karjalan kunnasta. Huhtikuussa julkaistiin Juuan video, jossa puheenvuoron saa kunnanjohtaja Henri Tanskanen. Kuvassa on linkki, jota painamalla pääset katsomaan videon Pohjois-Karjalan youtube -kanavalla (video avautuu uuteen välilehteen).

grafiikka