Uutiset

Murupolku

väli

 

 

Sisältöjulkaisija

angle-left Juukalainen Coach Team lunasti paikkansa miesten valtakunnalliseen sarjatasoon Suomisarjaan

Juukalainen Coach Team lunasti paikkansa Suomisarjaan

Juukalainen miesten edustusjoukkue Coach Team juhli pääsiäissunnuntaina voittoaan kukistaessaan Suomisarjan karsinnan vastustajansa Josba Akatemian otteluvoitoin 2-0. Tämän voiton myötä joukkue ansaitsi ensimmäistä kertaa yli 30-vuotisen taipaleensa aikana sarjapaikan miesten valtakunnalliselle sarjatasolle Suomisarjaan.

Kyllä tunnelma oli hallissa sunnuntaina mieletön, valtava kannustus ja metakka, jollaista ei ennen oltu koettu. Kokonaisuudessaan meillä on ollut huippukausi, huippu joukkue ja mahtavat kannustusjoukot. Kiitos kuuluu heille kaikille, iloitsee Naakka.

Coach Team on perustettu vuonna 1992 ja sen nykyinen valmentaja Ismo Naakka on ollut valmentajana perustamisesta lähtien. Muita saavutuksiakin on Coach Teamille vuosien varrella ehtinyt kertyä, mutta nyt tullut historiallinen voitto kruunaa toden teolla Coach Teamin pitkää taivalta ja antaa uutta intoa tuleviin peleihin.

Haasteita tulevaisuuteen kuitenkin liittyy, sillä kotiotteluiden pelaaminen Juuassa ei ole mahdollista, koska liikunta-kulttuuritalon mitat jäävät liian pieniksi Salibandyliiton vaatimuksiin nähden. Suomisarjassa pelaaminen vaatisi myös matkustamista, joka puolestaan toisi lisäkustannuksia. Naakka on kuitenkin toiveikas tulevaisuuden suhteen ja luottavainen siihen, että pelit kyllä tulevat jatkumaan.

Nyt pidetään harjoituksista huilia ja tässä kevään aikana huhti-toukokuussa kootaan uusi joukkue. Kesäkuun lopulla aloitetaan sitten harjoitukset. Se missä sarjassa pelataan jää vielä kuitenkin avoimeksi, kertoo Naakka.

Coach Teamin miesten joukkue muodostuu eri-ikäisistä pelaajista, ikähaarukka on yläkoululaisista alkaen aina 40-vuoteen saakka. Suuri ikäjakauma on ollut joukkueen rikkaus ja voimavara. Osa joukkueen jäsenistä on juukalaisia tai entisiä juukalaisia, myös Lieksan kanssa tehdään yhteistyötä. Joukkueen olemassaolo ja kotipelien järjestäminen Juuassa on kuntalaisille merkityksellinen ja yhteisöllisyyttä lisäävä tekijä.

Moni käy katsomassa joukkueen kotipelejä, joita on järjestetty perjantaisin. Pelit ovat kuin avaus viikonloppuun. Yleisössä on ollut usein liki 200 henkilöä vauvasta vaariin, Naakka toteaa.

Coach Team aikoo juhlistaa voittoaan mahdollisesti yhteisen saunaillan merkeissä ja myöhemmin keväälle on suunnitteilla kauden päätös, jolloin joukkue lähtee risteilylle Tallinnaan. Juuan kunta haluaa muistaa ja onnittella joukkueen jäseniä kuntalahjoin kauden päätteeksi.

 

Kuva: Pihla-Riina Repo

Elä ihmeessä, tule Juukaan! -video

Kunnanjohtaja Henri Tanskanen istuu Hedwigin Helmi kahvilassa ja katsoo ulos ikkunasta

 

Meidän Pohjois-Karjala 300 vuotta


Pohjois-Karjala täyttää tänä vuonna 300 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi maakuntaliitto tekee videot jokaisesta Pohjois-Karjalan kunnasta. Huhtikuussa julkaistiin Juuan video, jossa puheenvuoron saa kunnanjohtaja Henri Tanskanen. Kuvassa on linkki, jota painamalla pääset katsomaan videon Pohjois-Karjalan youtube -kanavalla (video avautuu uuteen välilehteen).

grafiikka